Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokia tvora tarnauja jums, o ne jūs jai?

Įsigijus namą ar kotedžą norima privatumo ir saugumo savo kieme. Tam reikalinga tvora. Kaip ją pasirinkti, kad nereikėtų nuolat dažyti, remontuoti ar net renovuoti keičiant nusidėvėjusias dalis? Šiandienos skubančiam ir laiką branginančiam žmogui gaminamos patikimos ir ilgaamžės tvoros, kurios tarnauja ilgus dešimtmečius. Tokiam klientui specialistai rekomenduoja rinktis metalinių tvoralenčių ar segmentines tvoras, o jų statybai siūlo visas reikalingas detales.
METALURGA tvoros
METALURGA tvoros / „Metalurga“ nuotr.
Temos: 2 Statybos Tvora

Specialistai akcentuoja, kad tvora – nauja ar keičiama – statoma ilgiems dešimtmečiams, todėl tokiam statiniui reikia skirti atitinkamą dėmesį. „Statybapigiau.lt“ ir „Metalurga.lt“ tvorų ekspertai aiškina, kad šiuo metu vienos iš ilgaamžiškiausių rinkoje siūlomų tvorų yra skardinių tvoralenčių ar vielinio tinklo segmentų. Gal iš kitų medžiagų suręsti tvorą ir bus pigiau, bet, pavyzdžiui, medinę teks nuolat perdažyti, remontuoti, galiausiai keisti nusidėvėjusias dalis, kol ji taps gerokai brangesne. O dar kiek šeimininko laiko pradangins.

Ilgaamžė tvora – iš patikimo gamintojo

„Ir metalinė tvora tvorai nelygi. Besirenkantys turėtų atidžiai pasidomėti, iš ko perka tvorą, kaip ji pagaminta, kokios medžiagos naudotos, – atkreipia dėmesį tvorų ekspertė iš „Statybapigiau.lt“ Lina Daugirdė. – Metalinės tvoralentės, segmentai, stulpai ir kitos dalys turėtų būti pagaminti gamyklose. Tik automatizuotoje gamyboje galima išlaikyti griežtus technologinius reikalavimus ir garantuoti tolygų metalo padengimą nuo korozijos ir dažais, užtikrinti privalomus standartus, suteikti garantijas ir rekomendacijas. Pavyzdžiui, daugiau kaip 15 metų patirtį gaminant skardines tvoras sukaupusi įmonė „Hanbud“ tvoralentėms naudoja aukštos kokybės cinkuotą plieną, kuris iš abiejų pusių padengtas spalvotu poliesteriu. Tokia tvora atspari įvairiems atmosferos iššūkiams, neįgeria drėgmės, atspindi ultravioletinius spindulius, atlaiko didelius temperatūros svyravimus, kurie būdinga Lietuvos klimatui.“

Statybapigiau.lt nuotr./HANBUD tvoralentės
Statybapigiau.lt nuotr./HANBUD tvoralentės

„Hanbud“ metalinės tvoralentės yra pagamintos iš atsakingai parinktos plieno rūšies, kuri leidžia pasiekti norimą gaminio formą ir išlaikyti reikiamą tvirtumą. Dėl automatizuoto gamybos proceso vartotojas gali būti tikras, kad visi tvoralentės modeliai bus vienodos formos, nebus pažeistos gamybos technologijos.

Dėl savo savybių metalinės tvoros taupo namo savininko pinigus – nereikalauja nuolatinės priežiūros, perdažymo, o puikų vaizdą išlaiko dešimtmečius. Anot L.Daugirdės, metalinių tvoralenčių tvora – šiuolaikiniam žmogui novatoriškas sprendimas, kuris sklypui suteikia elegantišką ir estetinę aptvėrimo išvaizdą. Metalines tvoralentes galima tvirtinti išlaikant bet kokį norimą tarpą tarp jų ir net apsitverti aklinai, kai tvoralentės prie skersinių tvirtinamos iš abiejų pusių. Beje, šios tvoralentės gali būti montuojamos ir horizontaliai. Tokios tvoros suteikia visiško saugumo ir privatumo jausmą.

Pilnai sukomplektuota ir tinka „pasidaryk pats“

„Hanbud“ siūlo rinktis net iš šešių tvoralenčių modelių – POLO, SIGMA, STANDART, EMKA, ESTETIC, ASTRA, o galimos spalvos – RAL8019, RAL8017, RAL9005, RAL7016, NBW73, NBW74, ALZN. Visų tvoralenčių modeliai spalva padengti tik iš abiejų pusių.

Statybapigiau.lt“ tvorų ekspertė pažymi, kad klientai ir meistrai ypač dažnai renkasi standartinį tvoros sprendimą su POLO tvoralentėmis, kurių standartinis ilgis yra 1,35 m, 1,50 m ar 1,65 m. Mat šių standartinių spalvų tvoralenčių „Statybapigiau.lt“ visuomet stengiasi turėti sandėlyje ir gali parduoti nedelsiant. Prie šių tvoralenčių taip pat siūlomos reikiamos komplektavimo detalės: tvoros stulpai, skersiniai, tvirtinimo detalės, varteliai ir vartai su automatika. „Statybapigiau.lt“ siūlomi priedai padės klientui ar meistrui greičiau sumontuoti tvorą bei iki minimumo sumažins tikimybę padaryti klaidų montavimo etapuose. Todėl užsinorėjus tvoros ja galima džiaugtis per labai trumpą laiką, nes tokią tvorą net pačiam greitai susimontuoti paprasta. Beje, taupantys nagingesni namų šeimininkai vertina, kad patys gali pasistatyti tvorą ir pasirūpinti savo sklypo grožiu.

Statybapigiau.lt nuotr./HANBUD tvoralentės
Statybapigiau.lt nuotr./HANBUD tvoralentės

Statybapigiau.lt“ parduoda „Hanbud“ gamyklos gaminamas tvoralentes, kurių minimalus ilgis 0,25 m, o maksimalus – net 3 m. Pagal kliento pageidavimą jos gaminamos blizgiu, matiniu ar medžio imitacijos paviršiumi bei pasirinktos spalvos, kuri geriausiai dera prie namo. Beje, jos naudojamos ir balkonų tvorelėms, pavėsinių ar stoginių šonams, tvirtinamos ir vertikaliai, ir horizontaliai – panaudojimo galimybės labai plačios ir universalios.

„Statybapigiau.lt“ specialistai įsigilins į kiekvieno specialisto poreikius bei padės rasti optimalų sprendimą jūsų tvorai.

„Statybapigiau.lt“ komanda – svajonių tvorą kurkime kartu!

Kada laikas užsisakyti ilgaamžę tvorą?

Skardines, metalines ir segmentines tvoras siūlančios bendrovės „Metalurga.lt“ specialistai taip pat akcentuoja tokių tvorų estetiką ir ilgaamžiškumą bei didelę įvairovę, kuri tenkina ir pačius reikliausius šeimininkus. Jie pateikia atsakymus į dažniausius klausimus, kurie kyla planuojantiems statyti tvorą.

„Metalurga.lt“ projektų vadovas Jonas Kreivėnas atkreipia dėmesį, kad planuojantys įsirengti tvorą dažnai susidaro klaidingą nuomonę apie jos statybos terminus. Anot jo, tvoros per dieną nepastatysi – paprastai tai trunka 3 ir daugiau mėnesių, todėl norint tvorą turėti pavasarį ja rūpintis reikia pradėti jau šiandien.

„Metalurga“ nuotr./METALURGA tvoros
„Metalurga“ nuotr./METALURGA tvoros

„Tvora – tai atsakinga statyba, jos projektas turi tuos pačius procesus, kaip statomas namas, tik biudžetas mažesnis. Tvoros statyba, jei darbai atliekami „nuo nulio“, su stulpų betonavimu, tvoros gamyba, komplektavimu bei pilnu jos montavimu gali užtrukti nuo 3 iki 6 mėnesių, – skaičiuoja J.Kreivėnas. – Daug kas priklauso nuo situacijos rinkoje. Trumpesnis terminas paprastai pasiūlomas, kai klientas tvorą užsisako ne sezono metu – vėlų rudenį ar ypač žiemą. Tuomet įmonė jį įtraukia į eilę ir garantuojama, kad tvora bus pristatyta pavasarį. Tačiau taip planuoja retas klientas.“

Metalurga.lt“ tvorų specialistas perspėja, kad jei įmonės ar privatūs tvorų pardavėjai sezono metu siūlo ypatingai trumpus terminus – 1–2 mėnesius, rekomenduojama iš esmės pasidomėti tokiais pardavėjais, atsiliepimais apie juos, nes pasitaiko, kad nesąžiningas tvorų tiekėjas gudraudamas siūlo nerealius terminus, paima avansą, o tvora po to vėluoja mėnesius. Sezono metu patikimo gamintojo metalinės tvoros gali tekti laukti 3–5 mėnesius.

Kaina ir garantija

Anot J.Kreivėno, antras labai svarbus rodiklis klientams po tvoros pristatymo terminų – jos kaina. Tvorų kainos tarp specializuotų ir senai rinkoje veikiančių įmonių yra nusistovėjusios ir panašios, tad jei klientas paprašys skirtingų patikimų gamintojų pasiūlymų, normalu, kad kainų skirtumas gali būti iki 8 proc.

„Tačiau jei matote 20–30 proc. ar dar gerokai pigesnius pasiūlymus, reikėtų išanalizuoti, ar renkatės patikimą tiekėją savo tvorai, ar pasiūlyme yra viskas, ko reikia kokybiškai tvorai. Kodėl kaina gali taip skirtis? Dalis įmonių pasiūlymuose neįtraukia visų reikalingų priedų, o tik pagrindinius tvoros elementus, pavyzdžiui, tvoralentes ar segmentus, stulpus ir skersinius. Būtina žinoti, kad tik pilna tvoros komplektacija užtikrina patikimą tarnavimą. Gavęs „pigų“ pasiūlymą po to būsimas tvoros šeimininkas priverstas ieškoti kitų tvorai reikalingų detalių, o jas susirankiojus paprastai paaiškėja tikroji tvoros kaina. Ji gali būti net gerokai didesnė už siūlytos pilnai sukomplektuotos, – pataria „Metalurga.lt“ tvorų specialistas. – Taigi, prieš apsispręsdami dėl tvoros tiekėjo lyginkite ir analizuokite, klauskite, kodėl vienas ar kitas tvoros elementas pigesnis ar brangesnis už konkurento, – tik taip išsirinksite teisingai.“

„Metalurga“ nuotr./METALURGA tvoros
„Metalurga“ nuotr./METALURGA tvoros

Jis taip pat perspėja, kad pigiais tvorų pasiūlymais vilioja ir sukčiai, kurie su klientu pasirašo sutartį, susirenka avansą ir, deja, pradingsta.

Kitas klientams svarbus klausimas – garantija.

„Klientas, jei tikisi garantijos, turi rinktis įmonę, kuri atlikusi darbus pateikia jų atlikimo aktus, garantinį raštą. Su tokia įmone paprastai pasirašoma rangos sutartį, geriausia, kai visi mokėjimai atliekami pavedimu. Taip klientas apsisaugos nuo nesąžiningai dirbančių įmonių, o iškilus ginčui turi galimybę jį spręsti teismo keliu, – perspėja „Metalurga.lt“ tvorų specialistas. – Jei įmonė ar privatus paslaugos tiekėjas negali suteikti tokių sąlygų ir visos dokumentacijos, ateityje, iškilus problemai, su tokiu tiekėju gali nebepavykti net susisiekti.“

Anot J.Kreivėno, dar vienas svarbus sprendimas perkant tvorą ir vartus, – teisingos ir patikimos automatikos pasirinkimas.

„Mes siūlome tik laiko patikrintą itališką BFT, ROGER, CAME, AYROS produkciją, visi modeliai ir specifikacijos yra mūsų tinklapyje „Metalurga.lt“, kur klientas automatikos sprendimus gali išsirinkti ir pagal kainą, ir pagal variklio modelį“, – pasakoja J.Kreivėnas.

Baigdamas pokalbį jis akcentuoja, kad tvoros elementų yra daugybė, todėl namo savininkui gali būti sudėtinga pasirinkti tinkamiausius. Jis pataria kreiptis į specialistus, kurie, išanalizavę tvoros pirkėjo poreikius, pasiūlys tinkamiausią ir racionaliausią sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas