Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba tiria neteisėtai pastatyto daugiabučio „Karolinos parkas“ Vilniuje reklamą

Konkurencijos taryba tiria neteisėtai pastatyto daugiabučio Vilniuje reklamą. Daugiabučio statybas teisme jau yra užginčijusi Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, o Vilniaus savivaldybė dėl jų kreipėsi į prokurorus.
Karolinos parkas
Karolinos parkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Konkurencijos taryba lapkričio 18 dieną pradėjo tyrimą dėl projekto „Karolinos parkas“ reklamos atitikties Reklamos įstatymui.

„Tiriame reklamą, kurioje nurodoma, kad parduodami projekto „Karolinos parkas“ butai, nors pagal turimą informaciją tai turėtų būti negyvenamosios paskirties patalpos“, – BNS sakė Konkurencijos tarybos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Ieva Račickaitė.

Anot jos, tyrimas pradėtas gaus informacijos ir duomenų iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos.

Rugsėjo viduryje portalas 15min skelbė, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija kreipėsi į teismą dėl Karoliniškėse iškilusio daugiabučio. Nors jame jau gyvena žmonės ir dauguma butų parduota, formaliai tai nėra daugiabutis, o tik greta esančio viešbučio patalpos.

Atsakovės byloje yra statytoja bendrovė „Karolinos turas“ ir Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamentas. Inspekcijos teigimu, pastatas yra dviem aukštais didesnis nei leidžiama, be to, leidimas išduotas paskutinę buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko kadencijos dieną, kai departamentui vadovavo Artūras Blotnys.

Lapkričio pradžioje Vilniaus meras Remigijus Šimašius paprašė Generalinės prokuratūros įvertinti, ar vietoj komercinių pastatų statomi daugiabučiai nepažeidžia viešojo intereso. Tarp savivaldybės prokurorams pateiktų projektų buvo ir „Karolinos turto“ pastatai Vilniaus Sausio 13-osios gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas