Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: studentiško gyvenimo stereotipus keičiantis šiuolaikiškas bendrabutis

Studentų mieste nekilnojamojo turto plėtotoja „Eika“ kartu su partneriu „Etapas Group“ įrengė pirmąjį co-living'o projektą Lietuvoje. Studentams skirtas projektas „Solo Society“ pretenduoja tapti geriausiu komerciniu projektu konkurse „Už darnią plėtrą“ ir yra pateiktas komisijos vertinimui.
Projektas „Solo Society“
Projektas „Solo Society“ / Bendrovės nuotr.

Kaune Kęstučio gatvėje bendrovė pastatė du kompleksus, apimančius 7,2 tūkst. kv. m ploto bendrabučius. Vieno pastato 6 gyvenamieji aukštai ir kito pastato 5 gyvenamieji aukštai talpina 225 kambarius, o mėnesiui vieno kambario nuoma atsieina nuo 300 eurų.

Projektas plėtotas dviem etapais: 2018 metų III ketvirtį įmonė užbaigė pirmąjį etapą, o 2019 rugsėjį – antrąjį etapą. Bendros investicijos turėtų siekti 7,4 mln. eurų.

Bendrovės nuotr./Projektas „Solo Society“
Bendrovės nuotr./Projektas „Solo Society“

„Solo Society“ vadovė Eglė Garnienė pasakojo, kad dar prieš pradedant kurti projektą ir jo koncepciją buvo iškeltas tikslas – svarbiausia sukurti bendruomenę, dėmesio skiriant ir privačiai gyventojo erdvei. Gyvenamosios ir bendro dalijimosi patalpos orientuotos į dinamišką, jauną, energingą, įnoringą, veržlią asmenybę, kai didžioji dalis segmento susidarė iš užsienio studentų, atvykstančių trumpalaikei ar ilgalaikei studijų programai Kauno mieste.

Bendrovės nuotr./Projektas „Solo Society“
Bendrovės nuotr./Projektas „Solo Society“

„Projektas turi visus bendruomeniško gyvenimo būdo objektui būtinus atributus ir patogumus – bendras erdves, dideles bendras virtuves, mokymosi sales, biblioteką, maldos/ meditacijos kambarį, sporto salę, co-working salę su kino teatro ekranu, tiekia šaltus ir karštus užkandžius bei gėrimus, siūlo įrengtą terasą ant stogo su vaizdu į Kauno miesto bokštus. „Solo Society“ naudoja įvairiausias priemones, skatinančias megztis gyventojų santykiams. Bendradarbiaujant su partneriais organizuoja vidinius renginius, kino vakarus, sporto aktyvacijas, seminarus, pokalbių „stand-up“ ir „workshop“, planuose meno performansai ir kita. Svarbiausia – gyventojai jaučia nuolatinį administracijos rūpestį ir besąlygišką pagalbą kylant įvairiems klausimams“, – aiškino ji.

Kaunas, E.Garnienės teigimu, pasirinktas neatsitiktinai. Tai – studentų miestas, kuriame ūžia gyvenimas, aplink girdėti užsienio kalbos, atvykėliai greitai ir noriai pritampa prie bendruomenės. Į tai žvelgta ir renkantis lokaciją – tai miesto centras, kuriame pagrindiniai universitetai ir mokymosi įstaigos kone ranka pasiekiamos.

„Pastatai, kuriuose įsikūrė „Solo Society“, anksčiau buvo naudojami administracinei veiklai. Esminis teritorijos patrauklumas buvo objekto vieta Kauno centre ir mokslo įstaigų kaimynystė“, – sakė ji.

Bendrovės nuotr./Projektas „Solo Society“
Bendrovės nuotr./Projektas „Solo Society“

Projektas skirtas išimtinai tik studentams, nepriklausomai nuo studijų krypties, žmogaus tautybės, religinių įsitikinimų ar pažiūrų. Vasarą, kai dauguma išvyksta atostogų, priimamos edukacinio ar praktinio pobūdžio stovyklos ar sportininkų grupės, akademinės srities atstovai, taip pat ir profesoriai ar besistažuojantys lakūnai.

„Pirmasis tokio tipo studentų apgyvendinimo paslaugą teikiantis objektas Lietuvoje. Erdvė patogiam gyvenimui ir bendruomenių kūrimuisi. Visą parą budintis personalas pasiruošęs išspręsti kylančias gyventojų problemas. Erdvės gyventi, bendrauti, sportuoti ir kurti“, – privalumus vardija E.Garnienės.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija skelbia dvyliktą geriausio NT projekto konkursą „Už darnią plėtrą“. Dešimties narių komisija renka geriausią gyvenamąjį, komercinį, visuomeninį ir konversijos (teritorijos pertvarkymo) projektus. 15min skaitytojai bus kviečiami balsuoti už savo favoritus bei išsirinkti Tautos geriausią projektą.

Plačiau apie konkursą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas