Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lauko terasą įsirengti dar niekada nebuvo taip paprasta

Įsirenginėdami namus, kurdami savo gyvenamos aplinkos interjerą ir eksterjerą, didelį dėmesį skiriame ir poilsio zonų funkcionalumui ir praktiškumui. Lauko terasos, balkonai, stogai gali virsti individualiomis, asmeninėmis poilsio zonomis, kurios mus džiugins skirtingais metų laikais. „Ekoterasa.lt“ atstovo Mindaugo Kuosos teigimu, inovatyvūs sprendimai terasų montavimo srityje leidžia greitai bei praktiškai įgyvendinti norimą svajonę.
WPC lauko terasos
WPC lauko terasos / Ekoterasa.lt nuotr.

Terasinių lentų ilgis – ne problema

„Pagrindinės sudedamosios dalys, iš kurių gaminamos WPC terasinės lentos, yra medienos drožlių miltai ir plastikas. Šios unikalios technologijos kombinacija užtikrina ne tik patvarumą, ilgaamžiskumą, tačiau ir atsparumą drėgmei ir dėmėms. „Ekoterasa.lt“ WPC terasinės lentos gali būti pagamintos iki 12 metrų ilgio, pagal klientų duotus matmenis“, – sako M.Kuosa.

Ekoterasa.lt nuotr./WPC lauko terasos
Ekoterasa.lt nuotr./WPC lauko terasos

Pilnavidurės ir tuščiavidurės terasinės WPC lentos gali būti 8 skirtingų spalvų. Anot M.Kuosos, terasinių lentų gamyba pagal individualius klientų poreikius sumažina terasos lentų sąmatą, nes lentos ilgis nekeičia pradinės kvadratinio metro ar bėginio metro kainos. Klientai gali užsakyti skirtingų matmenų WPC terasines lentas, kad montavimo metu neliktų atraižų, kurios sudaro tam tikrą sąmatos dalį.

Ekoterasa.lt nuotr./WPC lauko terasos
Ekoterasa.lt nuotr./WPC lauko terasos

Pagrindinės klaidos, bandant įsivertinti terasos įsirengimo kaštus

„Ekoterasa.lt“ atstovas pabrėžia konkrečius aspektus, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį skaičiuojant terasos medžiagų sąmatą. Viena iš dažniausiai daromų klaidų yra netikslus terasos lentų apskaičiavimas, pateikiant užklausą dėl medžiagų sąmatos.

Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas
Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas

„Itin dažnai klientai pateikia tik ilgį ir plotį, neįvertindami kitų terasos plokštumų, kurios taip pat sudaro bendrą kvadratūrą. Norint tiksliai apskaičiuoti ir suformuoti medžiagų išklotinę, būtina įvertinti terasos aukštį, terasos lentų montavimo raštą, laiptelių kiekį ir plotį bei kitus svarbius aspektus. Kita itin dažnai pasitaikanti klaida – netikslus karkaso tipo pasirinkimas bei terasos karkaso gamybai naudojamos medžiagos. Skirtingų tipų konstruktyvams reikalingos ir atitinkamos medžiagos, kurias tarpusavyje sukomplektavus, galima atpiginti tam tikrus terasos įrengimo kaštus“, – sako M.Kuosa.

Reguliuojamos atramos ir sraigtiniai poliai

Norite esamą stogo dangą, žaliąją zoną ar trinkelėmis išklotą plotą paversti poilsio zona? „Ekoterasa.lt“ atstovo teigimu, panaudojant reguliuojamas terasos atramas, galima išsilyginti bei pasikelti terasos karkasą ir ant jo susimontuoti terasą.

Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas
Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas

„Reguliuojamos atramos gali būti skirtingų aukščių nuo itin žemų 11 mm iki 470 mm aukščio. Platus atramų ir priedų asortimentas leis pasirinkti patį racionaliausią sprendimą. Dirbant su reguliuojamomis atramomis ir sraigtiniais poliais, nereikia atlikti žemės darbų. Montavimo metu naudojant šias medžiagas neišdarkysite esamos aplinkos, išvengsite visų šlapių betonavimo procesų. Sraigtiniai poliai viena iš alternatyvų betoniniams poliams“, – vardija M.Kuosa.

Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas
Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas

Anot pašnekovo, tai vienas iš itin greitų būdų suformuoti terasos karkaso atramas. Poliai gali būti įsukami ir rankiniu būdu, o su sraigtiniais poliais galima dirbti skirtingais metų laikais.

Kaip prižiūrėti WPC terasines lentas

Dažnai užduodamas klausimas – kaip valyti ir prižiūrėti WPC terasines lentas? „Kadangi medžio kompozitas yra medžio ir plastiko darinys, ši medžiaga pakankamai lengvai prižiūrima. Lentose nėra aštrių atplaišų, tai yra pranašumas, leidžiantis vaikščioti be baimės basomis po terasą. Kiekvienais metais nereikės dažyti ar alyvuoti terasinių lentų, nes dažų pigmentas dedamas į bendrą lentos masę“, – aiškina specialistas.

Ilgas vasaros dienas ir vakarus dažniausiai leidžiame terasoje, juk čia vyksta visas gyvenimas. Terasoje valgome pusryčius, pietus, vakarojame su draugais. Norint išlaikyti estetinį terasos vaizdą, M.Kuosa rekomenduoja profilaktiškai plauti ir valyti terasas, nes tik mes patys kuriame mus supančią aplinką.

Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų priežiūra ir valymas
Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų priežiūra ir valymas

„Atkreipkite dėmesį į tai, kad terasos dangos estetika priklausys nuo įvairių jus supančių faktorių. Dažniausiai pasitaikantys reiškiniai: žiedadulkės, dulkės, smėlis, žemės, riebalai, naminių gyvūnų plaukai ir t.t. Visi šie dariniai turi reikšmės terasos estetikai ir bendram vaizdui. Atsiradusias riebalų ar kitas dėmes, nuo maisto likučių ar gėrimų galite išvalyti paprastu indų plovikliu“, – kaip prižiūrėti WPC lentas, pataria „Ekoterasa.lt“ atstovas.

WPC terasinių lentų montavimas

Anot pašnekovo, terasą susirinkti nesudėtingai gali kiekvienas, turintis pagrindinį įrankių komplektą, nes WPC lentas galima apdirbti įprastais medžio įrankiais. „Pirmiausia turite apsispręsti, kokį pagrindą paruošite terasos karkasui. Tai gali būti betoniniai poliai, sraigtiniai poliai, reguliuojamos atramos (pjedestalai). Taip pat labai svarbu pasirinkti karkaso medžiagas: ar tai bus medis, metalas, aliuminis, WPC sijos, nes nuo to priklausys tolimesnės medžiagos ir montavimo technologija“, – atkreipia dėmesį M.Kuosa.

Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas
Ekoterasa.lt nuotr./WPC terasų montavimas

Montuojant terasą iš medžio plastiko kompozito lentų, lentos tvirtinamos paslėptais laikikliais.

„WPC terasinių lentų montavimas nėra sudėtingas, tačiau, kaip ir kiekvienas specifinis darbas, turi savų niuansų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį. „Ekoterasa.lt“ kolektyvas pasiruošęs atsakyti į visus Jums rūpimus klausimus ir padėti susikurti poilsio oazę savo namuose“, – tikina specialistas.

VIDEO: WPC lauko terasos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas