Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietingas ruduo netrukdo pirkti NT – augimas fiksuotas beveik visuose segmentuose

Antrąjį rudens mėnesį augimas fiksuotas beveik visuose nekilnojamojo turto rinkos segmentuose – pirkėjų aktyvumu džiaugtis galėjo tiek būsto, tiek žemės sklypų pardavėjai, skelbia Registrų centras.
Permainingas Spalio oras Vilniuje
Permainingas Spalio oras Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Negalutiniais Registrų centro duomenimis, spalį Lietuvoje parduoti 10906 pastatai, patalpos ir žemės sklypai – tai 3,1 proc. daugiau nei rugsėjį ir 5,3 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Po pasyvios rudens pradžios, spalį vėl suaktyvėjo būsto pirkėjai. Antrą rudens mėnesį parduoti 3019 butai – tai 6,2 proc. daugiau nei rugsėjį ir 0,2 proc. daugiau nei praėjusių metų per tą patį laikotarpį pernai. Namų spalį parduota 986 – 4,2 proc. daugiau nei rugsėjį ir 13,2 proc. daugiau nei praėjusių metų spalį.

Spalis buvo dosnus Vilniaus butų pardavėjams. Per pastarąjį mėnesį sostinėje parduotos 934 butai – tai 3,9 proc. daugiau nei rugsėjį, bet 10,9 proc. mažiau nei pernai spalį. Priešinga situacija buvo matoma Vilniaus individualių namų rinkoje – iš viso sostinėje spalį parduoti 59 individualūs namai – 23,4 proc. mažiau nei rugsėjį, bet 13,5 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Tuo metu Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje gyventojai būstą pirko aktyviau lyginant tiek su rugsėju, tiek su praėjusių metų spaliu, o mažėjusiu aktyvumu išsiskyrė tik Šiaulių būsto rinka. Didžiausias augimas fiksuotas uostamiestyje, kur savininkus spalį pakeitė 18 namų ir 301 butas – šie rodikliai yra atitinkamai 80 proc. ir 37,4 proc. didesni nei rugsėjo mėnesį.

Lietingi spalio orai neišgąsdino ir pastaruoju metu aktyvumu pasižyminčių žemės sklypų rinkos dalyvių. Iš viso per pastarąjį mėnesį Lietuvoje perleistas 5431 žemės sklypas – 0,1 proc. daugiau nei rugsėjį ir 8,5 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Antrą rudens mėnesį parduoti 43 sodo nameliai – 20,3 proc. mažiau nei rugsėjį ir tiek pat, kiek ir pernai tuo pačiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas