Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuva“ išsiplėtė – legendinis viešbutis išlieka didžiausiu šalyje

Vilniuje, dešiniajame Neries krante esantis viešbutis „Radisson Blu Hotel Lietuva“ išsiplėtė – greta esamo pastato, kuris statytas 1983 metais, pastatė papildomą 8 aukštų statinį. Jame įrengti 165 kambariai, erdvės biurams ir prekybinės patalpos.
„Radisson BLU Lietuva“ atidarymo renginys
„Radisson BLU Lietuva“ išankstinio atidarymo renginys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Užbaigus šį plėtros etapą bendras viešbučio patalpų plotas siekia 39,5 tūkst. kv. metrų, jame įrengti 456 kambariai – „Radisson Blu Hotel Lietuva“ yra didžiausias viešbutis Lietuvoje.

Į viešbučio plėtrą Norvegijos nekilnojamojo turto vystytojų bendrovė „Linstow AS“ investavo 15,7 mln. eurų.

„Vilnius yra nuostabus miestas – jis dinamiškas ir tuo pat metu saugus, švarus ir žalias, atviras pokyčiams bei galimybėms. Mūsų tikslas ne tik sustiprinti „Lietuvos“ viešbutį, bet ir pakelti Vilniaus žinomumą. Dėl to ne tik atidarėme naują viešbučio pastatą, bet kartu neseniai atnaujinome vestibiulį ir spalį turėtume baigti restorano renovaciją“, − naujo pastato atidaryme sakė „Radisson Blu Hotel Lietuva“ generalinis direktorius Massimo Supino.

Premium klasės kambariai

Pirmajame aštuonaukščio statinio aukšte įrengtos prekybos salės, virš jų dviejuose aukštuose įsikurs verslo organizacijos. Šiuo metu numatyta, kad prekybai ir biurams skirtose erdvėse veiks „Carggo Europe“, „Sixt Lietuva“, „Narvesen“ bei kosmetikos „Oriflame“ prekybos padalinys. Jas nuomoja „Linstow AS“.

Likusius penkis aukštus užima premium klasės kambariai – šios klasės kambarių neturi nė vienas „Radisson“ viešbutis. Teigiama, kad iš visų kambarių bus matomi vaizdai į Konstitucijos prospektą arba į Vilniaus senamiestį.

„D.Libeskindo projektuojamas pastatas, pagal projektą bus šiek tiek nuošalyje, jeigu svečiai turės kambarį į senamiesčio pusę, jie tikrai jį matys. Šis pastatas yra šiek tiek pasuktas“, – pasakojo Kambarių ir priėmimo skyriaus vadovas Tadas Ėvaltas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Radisson BLU Lietuva išankstinio atidarymo renginys
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Radisson BLU Lietuva išankstinio atidarymo renginys

Viešbučio pastatas yra A+ energinio efektyvumo klasės. Po statiniu įrengta dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Iš pagrindinio viešbučio pastato į naująjį priestatą lankytojai taip pat pateks požemine galerija. Šalia priestato įrengiama pačiu statiniu nuo judraus Konstitucijos prospekto atskira pėsčiųjų erdvė su terasa ir suoliukais, tapsianti dar vienu miestiečiams ir Vilniaus svečiams patraukliu dešiniojo Neries kranto akcentu.

Naktis dviviečiame kambaryje naujame statinyje kainuoja nuo 110 iki 160 eurų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Radisson BLU Lietuva išankstinio atidarymo renginys
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Radisson BLU Lietuva išankstinio atidarymo renginys

Trūksta tiesioginių skrydžių

Anot T.Ėvalto, Vilniui šiuo metu trūksta ne konferencijų centro, kurį Vyriausybė planuoja statyti vietoje Sporto rūmų, o daugiau tiesioginių skrydžių. Jo nuomone, reikėtų orientuotis į Vakarų valstybes ir gerinti susisiekimą su jomis.

„Artimiausiu metu, jeigu rinkos tendencijos išliks tos pačios, manau, mes ir be sporto rūmų užsipildysime. Planuojamas konferencijų centras palengvintų pastato užpildymą, bet net jo nebuvimas, didelės įtakos artimiausiu metu neturėtų daryti.

Labai džiaugiamės naujomis kelionių kryptimis, kurios ateina į Vilnių, bet girdime iš svečių, kad vis dėlto nusigauti į Vilnių yra gana sudėtinga. Jeigu vyksta didelės konferencijos ir suskrenda žmonės iš viso pasaulio, jie turi daryti net kelis jungiamuosius skrydžius, kad patektų į Vilnių. Natūralu, kad patrauklumas tokiu atveju mažėja“, – aiškino jis.

Viešbutį „Radisson Blu Hotel Lietuva“ Vilniuje valdo „Radisson Hotel Group“, veikianti 110 šalių ir teritorijų. Grupė valdo arba šiuo metu vysto per 1370 viešbučių daugiau negu su 220 tūkst. kambarių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai