Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ bankas finansuoja „Ozols“ prekybos centro Rygoje įsigijimą

„Luminor“ bankas suteikė finansavimą investiciniam fondui „Titanium Baltic Real Estate“, kuris Rygoje įsigijo „Ozols“ prekybos centrą. Tai pirmasis šio fondo įsigijimas Latvijoje. Sandorio vertė viršijo 40 milijonų eurų, rašoma banko pranešime žiniasklaidai.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Luminor“ paskola siekia 21 mln. eurų, BNS nurodė bankas.

Pagrindiniai ilgalaikiai prekybos centro „Ozols“ nuomininkai – namų apyvokos ir interjero prekių parduotuvė „Kesko Senukai“, maisto prekių parduotuvė „Rimi“ ir keletas mažesnių nuomininkų, įskaitant greitojo maisto restoraną „Hesburger“, BENU vaistinę bei kitus. Prekybos centras „Ozols“ pradėjo veikti 2019 m., jo nuomai skirtas plotas siekia apie 27 tūkst. kv. metrų. Pagal pastatų vertinimo ir sertifikavimo sistemą „BREEAM In Use“ komerciniam pastatui suteiktas įvertinimas „labai gerai“.

„Prekybos centras „Ozols“ yra mėgstama Rygos gyventojų apsipirkimo vieta, įsikūrusi strategiškai patogioje vietoje netoli Pietinio tilto. Teigiamai vertiname strateginį fondo požiūrį, pagrįstą investicijomis į tvarų komercinį nekilnojamąjį turtą ir sutampantį su „Luminor“ banko socialinės atsakomybės politika. Dar vieno stipraus investuotojo įžengimas į Latvijos komercinio nekilnojamojo turto rinką reikšmingai prisidės prie Latvijos pramonės ir ekonominės plėtros“, – teigia „Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

„Labai džiaugiamės dėl pirmosios mūsų fondo investicijos Latvijoje. „Ozols“ prekybos centro įsigijimas – puikus „Titanium Baltic“ investicijų į nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse pavyzdys. Perspektyvios komercinės paskirties nekilnojamojo turto su stipriais nuomininkais ir ilgalaikėmis nuomos sutartimis pirkimas yra geras atspirties taškas fondo veiklai ateityje. Tai padės siekti užsibrėžto tikslo – tapti vienais iš svarbiausių investuotojų į nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse“, – pažymėjo „Titanium Baltic Real Estate“ vykdomasis direktorius Tommis Santanenas.

Prekybos centras „Ozols“ iki šiol priklausė Lietuvos nekilnojamojo turto bendrovei „KS Holding“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas