Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje 14 mokyklų ir darželių modernizuojama už 26 mln. eurų

Likus kelioms savaitėms iki mokslo metų pradžios, 14-oje Vilniaus šiuo metu vyksta statybos darbai. Daugumoje įstaigų apšiltinami fasadai ir stogai, rekonstruojami šilumos punktai, keičiami pastatų langai ir lauko durys, atliekami kapitaliniai šildymo ir karšto vandens sistemų vamzdynų remontai, rašoma pranešime spaudai.
Renovuojamos mokyklos ir darželiai Vilniuje
Renovuojamos mokyklos ir darželiai Vilniuje / Kastyčio Mačiūno nuotr.

Pagrindiniai darbai, kurie gali trukdyti darželinukams ar mokiniams turėtų būti atlikti vasarą. Likusius darbus statybininkai atliks iki metų pabaigos.

„Modernizuoti pastatai bus energetiškai efektyvesni, todėl sueikvos mažiau šilumos energijos“, – pranešime cituojamas už švietimo klausimus atsakingas Vilniaus miesto mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Šiuo metu įgyvendinamų ir baigiamų įgyvendinti modernizavimo projektų vertė siekia beveik 26 mln. eurų. Iš skirtų lėšų panaudota apie beveik 14,5 mln. eurų.

Dar tiek pat įstaigų artimu metu bus renovuotos: vienos įstaigos tvarkosi paraiškas dėl finansavimo, kitur vyksta projektavimo darbai arba rangos ir projektavimo darbų pirkimai, laukiama statybų pradžios.

Kastyčio Mačiūno nuotr. /Renovuojamos mokyklos ir darželiai Vilniuje
Kastyčio Mačiūno nuotr. /Renovuojamos mokyklos ir darželiai Vilniuje

Didžioji dauguma projektų įgyvendinama trišalio finansavimo būdu – Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (LAAIF) ir Valstybės investicijų programos (VIP) skiriamomis lėšomis. Tokiu būdu finansuojami Vilniaus Maironio ir Sietuvos progimnazijų, Žaros, Pilaitės ir Trakų Vokės gimnazijų, lopšelių-darželių „Ramunėlė“, „Bitutė“, spec. lopšelio-darželio „Žolynėlis“ modernizavimo projektai.

Renovuojamos mokyklos ir darželiai Vilniuje Fabijoniškių ir Centro vidurinės mokyklos ir lopšelis-darželis „Gintarėlis“. Savivaldybės lėšomis modernizuojamos trys švietimo įstaigos – lopšeliai-darželiai „Ąžuolas“ ir „Gluosnis“ bei naujasis J.Lelevelio mokyklos pastatas Minties gatvėje. Šiems trims projektams savivaldybė iš miesto biudžeto skyrė beveik 7 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento