Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebeturėdamas pinigų Kaliningrado srities miestas parduoda savivaldybės pastatą

Rusijos vakarinis eksklavas Kaliningradas ilgą laiką džiaugėsi tokiu ekonomikos augimu, kuris buvo gerokai didesnis nei likusiose šalies srityse. Tačiau Vakarų įvestos finansinės sankcijos Maskvai ir užsitęsusi Rusijos ekonomikos recesija smogė Kaliningrado sričiai, kurios ūkis išgyvena sunkius laikus, rašo foreignpolicy.com.
Jantarnas
Jantarnas / Scanpix/Sputnik nuotr.

Tačiau vieno iš srities miestų, Jantarno, meras Aleksejus Zalivatskis su finansinėmis problemomis nusprendė kovoti originaliai. Vietoje biudžeto mažinimo arba mokesčių kėlimo, jis nusprendė parduoti miesto savivaldybės pastatą.

„Negaliu ir nenoriu taupyti socialinių paslaugų sąskaita“, – savo paskyroje „Facebook“ teigė A.Zalivatskis, pranešdamas apie pastato pardavimą.

„Tai ne pokštas. Tai gražus pastatas miesto centre. Kviečiame rimtus investuotojus“, – parašė A.Zalivatskis.

Šių metų balandį Kaliningrado sritis neteko dešimt metų turėto specialios ekonominės zonos (SEZ) statuso. Nuo to laiko srities ekonomika, kuriai ir taip neigiamą įtaką padarė sankcijų įvedimas, beveik nustojo augusi.

SEZ statuso panaikinimas manoma, kad neigiamai paveiks mažiausiai 785 vietos kompanijas, kurios įdarbinusios 24 proc. vietos darbo jėgos.

Nors neaišku, ar Jantarno mero žingsnis pasiteisins, tačiau jis jau prikaustė populiarių Rusijos naujienų portalų žurnalistų dėmesį,

Kaliningrado sritis pastaruoju metu dažnai atkreipia ir Vakarų šalių lyderių dėmesį, tiesa, ne dėl ekonominių priežasčių. Europos ir JAV politikai vis labiau nerimauja, kad Kremlius sritį transformuoja į karinį forpostą augant įtampai su NATO.

Spalį Rusija srityje dislokavo branduolinį užtaisą galinčias nešti „Iskander“ raketas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento