Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dešimties metų nežinios Nidos centre bus statomas itin prabangus viešbutis

Apleistas buvęs žuvininkystės ūkis Nidos centre virs į prabangų 5 žvaigždučių viešbutį „Radisson Blu“. Įspūdingas projektas po dešimtmečio pagaliau juda iš mirties taško. Suplanuota, kad kompleksas ant Kuršių marių kranto duris atvers 2020 metais.
Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu
Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu / „Kančo studija“

Nekilnojamojo turto bendrovė „Marina Nida“ jau pasirašė prekės ženklo „Radisson Blu“ viešbučio valdymo sutartį su tarptautine kompanija „Carlson Rezidor Hotel Group“. Planuojama, kad 5 žvaigždučių viešbutis „Radisson Blu Hotel & SPA Nida Marina“ su gintaro bei mineralų terapijos centru Nidos centre bus atidarytas 2019 metų pabaigoje arba 2020 metų pradžioje.

Sklypą „Marina Nida“ įsigijo dar 2006 metų gegužę, tačiau tik prieš pusantrų metų pradėtas projektuoti viešbutis. Anot bendrovės valdybos nario Gintauto Bertašiaus, per dešimtmetį įvyko tiek ekonominių ir politinių pasikeitimų, kad vertėjo laukti geresnių laikų.

Pirmiausiai Neringa turėjo susitvarkyti daug dalykų, kad po to nebūtų griaunami pastatyti pastatai.

„Kai nusipirkome sklypą, NT rinkoje buvo tam tikra euforija. Buvo daug faktorių, kurie nepriklausė nuo mūsų ar institucijų. Pirmiausia – krizė, taip pat skandalai, kurie vyko Nidoje dėl neteisėtos statybos. Reikėjo pakeisti visus reglamentuojančius dokumentus: Bendrąjį miesto, Nacionalinio parko tvarkymo ir Kultūros paveldo centrinės dalies planus. Visus šiuos dokumentus reikėjo nuo pat pradžių peržiūrėti. Neringa turėjo susitvarkyti daug dalykų, kad po to nebūtų griaunami pastatai“, – teigė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Bertašius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Bertašius

Apie 9 tūkst. kv. m ploto viešbutyje ketinama įrengti 90-100 kambarių. Investicijos į šį projektą sieks apie 20 mln. eurų.

G.Bertašius teigė, kad derybos su tarptautiniu viešbučių tinklu truko beveik metus.

„Derybos vyko nuo pernai liepos. Išsirinkome tris potencialius operatorius, bet „Carlson Rezidor“ pademonstravo, kad labai aukšta jų korporatyvinė kultūra ir viskas vyko labai sklandžiai. Prie projekto dirbome kaip viena komanda, o ne kaip dvi šalys skirtingose stalo pusėse“, – 15min sakė G.Bertašius.

Galėjo būti ir pramogų centras

G.Bertašius, įsigijęs pastatus, svarstė ne tik viešbučio, bet ir pramogų centro statybos idėjas.

„Kai įsigijome sklypą prieš 10 metų, neplanavome statyti tik viešbutį, tiesiog norėjome tą vietą sutvarkyti. Ten galėjo atsirasti apartamentai, nedidelis motelis ar pramogų kompleksas. Bet atidžiau ištyrinėję Neringos rinką supratome, kad viešbutis šioje vietoje būtų geriausias sprendimas“, – kalbėjo jis.

Apie metus bus rengiamas techninis projektas ir tik po to prasidės statybos.

Į Nidą ateina tarptautinis tinklas

Tai nebus pirmasis „Carlson Rezidor Hotel Group“ viešbutis Lietuvoje. Kompanija Vilniuje valdo viešbučius „Radisson Blu“ ir „Radisson Astoria“, Kaune „Park Inn“, o Klaipėdoje – „Radisson Blu“. Taip pat bendrovė paskelbė apie naują viešbutį „Radisson Red“ Konstitucijos prospekte Danielio Libeskindo projektuojame pastate.

„Tai nesugadinta Lietuvos vieta, kur nėra tokių ryškių viešbučių. Be to, netoli yra Karaliaučius, kur irgi turime viešbutį. Esame užtikrinti, kad žmonės čia tikrai važiuos. O tie, kurie dar nežino Nidos, sužinos apie ją, kai čia įsikurs „Radisson Blu“, – 15min sakė „Carlson Rezidor“ verslo plėtros direktorius Darrenas Blanchardas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Jenkinsas, Gintautas Bertašius ir Darrenas Blanchardas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Davidas Jenkinsas, Gintautas Bertašius ir Darrenas Blanchardas

Anot jo, „Radisson Blu“ Nidoje skirsis nuo viešbučio sostinėje, ir bus skirtas poilsiui.

„Tai yra kurortas, todėl klientai viešbutyje galės atsipalaiduoti. Tikimės sulaukti turistų ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių, Rusijos, Europos, ypač Vokietijos“, – sakė D.Blanchardas.

Būsimo viešbučio statytojai jau sukūrė ir video filmą, kaip atrodys viešbutis.

VIDEO: Pažvelkite, kaip turėtų atrodyti vietoje apleistų žvejų sandėlių planuojamas viešbutis

Meras: Pagaliau bus kur nakvoti

Neringos meras Darius Jasaitis teigė, kad tokio projekto kurortui labai trūko.

„Per pastaruosius vizitus trys prezidentai išvyko nakvoti iš Neringos. Viešbutis 2020 ar 2019 metais patenkins tokių žmonių lūkesčius. Savivaldybė prie projekto finansiškai neprisidės, tačiau stengsis, kad viešbutis būtų pastatytas laiku“, – sakė jis.

„Kančo studija“/Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu
„Kančo studija“/Žvejų sandėliai Nidoje virs prabangiu viešbučiu

Tiesa, savivaldybė skirs nedidelį sklypą prie viešbučio, kur investuotojai galės įrengti privažiavimą ir pėsčiųjų takus.

„Ateityje planuojame tvarkyti prieš viešbutį esantį uostą. Šiuo metu yra tik krantinė, bet būsimą uostą reikia išvalyti, gilinti ir pastatyti pontonus“, – sakė D.Jasaitis.

Žvejų ūkis atgims

„Marina Nida“ yra pasirašiusi sutartis su architektų biuru „Kančo studija“, kuris parengė viešbučio projektinius pasiūlymus. Numatyta, kad bendrovė „Contestus“ vykdys projekto techninę priežiūrą, o rangovus ketinama pasirinkti vėliau.

Artimiausiu metu planuojama baigti projektavimo darbus, gauti statybos leidimą, o statybas pradėti po metų.

Iš viso suplanuoti trys viešbučio korpusai su konferencijų centru, restoranu, lauko amfiteatru, skirtu šventėms, renginiams ir koncertams.

Tarp viešbučio korpusų suprojektuotas komercinis pasažas, prasidedantis ties Nidos centru ir vedantis marių link, atveriantis vaizdą į tyvuliuojančias marias ir uostą.

Prieš pagrindinį įėjimą į viešbutį ketinama dar įrengti skverą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai