Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuomos mokesčius paprašę sumažinti žmonės gavo atsaką: naudokite atostogų santaupas

Vis daugiau žmonių prarandant darbą, vieno daugiabučio Londone gyventojai kreipėsi į pastato valdytojus. Žmonės paprašė jų nuomos kainą sumažinti 20 proc. ir įsipareigoti nei vieno žmogaus neišvyti į gatvę šiuo laikotarpiu. Tačiau kompanija atkirto, kad žmonių reikalavimai yra nerealistiški ir jie turėtų naudoti atostogų ar pietų pinigus, norėdami sumokėti už būsto nuomą, skelbia „The Guardian“.
Londonas
Londonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Britų dienraštis skelbia, kad daugiau nei 100-tas daugiabučio, esančio rytų Londone, gyventojų kreipėsi į jų valdymo turto agentūrą ir pastato savininkus. Žmonės paprašė sumažinti nuomos kainą ir įsipareigoti nieko pandemijos metu neiškeldinti.

Tačiau nuomos kompanija „Tower Quay properties“ pareiškė, kad nuomininkų reikalavimai yra nepagrįsti ir nerealistiški. Be to, pridūrė, kad gyventojų pajamų kritimas galėtų būti kompensuojamas mažinant išlaidas atostogoms, pramogoms, kelionėms, drabužiams ir pietums.

„Vėliau, kuomet į visa tai bus atsižvelgta, daugeliu atvejų, manome, poveikis disponuojamoms pajamoms bus minimalus, todėl nuomos mokesčio sumažinimas nėra pateisinamas. Ypač atsižvelgiant į tai, kadangi nuomininkai izoliuojasi, patalpų nusidėvėjimas didėja, o tai kainuos savininkui“, – agentūra atsakė gyventojams.

15min primena, kad milijonai Didžiojoje Britanijoje gyvenančių žmonių patyrė finansinių sunkumų dėl prieš kelias savaites uždarytų sienų. Daliai jų teko rinktis – mokėti už nuomą, sąskaitas ar nusipirkti maisto, parodė „The Guardian“ užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Opinium“ atlikta apklausa.

Tyrimo duomenimis, 6 iš 10 nuomininkų teigė patyrę finansinę žalą dėl karantino. Iš jų kas penktas buvo priverstas rinktis tarp maisto ir nuomos mokesčio. Vienas iš keturių teigė, kad jau turėjo savo noru palikti namus, persikelti pas draugus ar tėvus arba prašyti anksčiau nutraukti būsto nuomą.

Remiantis naujausiais duomenimis, maždaug vienas iš penkių Didžiosios Britanijos namų ūkių – 4,5 milijono šeimų – gyvena privačiuose nuomojamuose būstuose, panašus skaičius – socialiniame būste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas