Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pamatykite, kaip turėtų atrodyti naujasis Panevėžio baseinas

Išrinkti Panevėžio miesto savivaldybės paskelbto „Aukštaitijos“ sporto komplekso rekonstrukcijos įrengiant baseiną architektūrinių idėjų konkurso nugalėtojai. Pranešama, kad pirma vieta skirta „Studija Heima“ už darbą „D11”.
Taip turėtų atrodyti naujasis Panevėžio baseinas
Taip turėtų atrodyti naujasis Panevėžio baseinas / K.Mikoliūnaitės ir „Studija Heima“

Nurodoma, kad iš architektų, plaukimo specialistų, Savivaldybės atstovų sudaryta komisija konstatavo, kad šiame pasiūlyme integraliai valdoma pastato forma ir sąsaja su interjeru, meistriškai suvaldytos erdvės, puiki įvairių medžiagų dermė.

„Gerai įvertinta ir pastato funkcinė sąranga: aiškus planavimas, patogu orientuotis lankytojams, gerai išspręstas srautų judėjimas ir kt.“ – rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

II vietą komisija skyrė „In Ace“ („RoyalBlue“), trečiąją – „Dukart jot” kartu su B. V. „Johan de Wachter Architecten” („Grybšnis”).

Visi trys nugalėtojai bus apdovanoti 5 tūkst. eurų premijomis. Techninio projekto parengimo ir jo įgyvendinimo priežiūros paslaugų pirkimą su „Studija Heima“ numatoma tęsti neskelbiamų derybų būdu.

Architektūrinių idėjų konkursui buvo pateikta 10 baseino vizijų.

15min skelbė, kad Sporto ir sveikatingumo kompleksas „Aukštaitija“ Panevėžyje veiklą pradėjo dar 1965 m. Sovietmečiu pastatytame baseine, nemačiusiame kapitalinio remonto, iki šiol mokosi plaukti vaikai, treniruojasi sportininkai, maudosi gyventojai. Apie naują, olimpinį baseiną gyventojams valdžia kalba ne pirmus metus.

Norima pastatyti naują 50 metrų ilgio 10 takų baseiną, atitinkantį tarptautinius FINA standartus, įrengi sveikatingumo zoną, sporto sales, kavinę.

O esamą 4 takų 25 metro baseiną „Aukštaitijos“ komplekse, pastatytą 1965 metais, ir nė karto kapitališkai nerenovuotą – ketinama rekonstruoti. Tačiau kol kas sovietmečiu alsuojančiame baseine bene kasdien plauko mokiniai, miesto gyventojai, sportininkai.

PLAČIAU SKAITYKITE: Panevėžiečiai maudosi pusę amžiaus veikiančiame baseine, svajoja apie naują, bet reikia 15 milijonų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas