Statybų valdymui – išmaniosios technologijos
Kauno rajone, Tirkiliškių kaime, jau iškilo pagrindinis apie 5 600 kv. metrų ploto gamyklos ir logistikos centro pastatas, o metų pabaigoje planuojama pradėti gamybinės įrangos instaliavimo darbus. Pasak „Hesburger“ tarptautinės plėtros direktorės Ievos Salmelos, nestabdyti statybų ir vykdyti jas pagal numatytą planą leido perėjimas prie nuotolinio projekto valdymo.
Pasak I.Salmelos, logistikos centras savo veiklą pradės jau ateinančių metų pradžioje, o padažų gamykla – kiek vėliau pirmąjį pusmetį. Investicijos į šį projektą sieks iki 15 mln. eurų.
Rengiasi gamybinės įrangos montavimui ir ieškos naujų darbuotojų
Naujosios gamyklos direktore paskirta ilgametė „Hesburger“ tinklo darbuotoja, pastaruosius kelerius metus dirbusi Kauno regiono vadove, Virginija Baršauskienė.
„Gamyklos ir logistikos centro pastatų statyboms artėjant į pabaigą, jau pradedame organizacinius darbus. Metų pabaigoje į gamyklą iš JAV ir Europos atkeliaus gamybinė įranga, kuri bus instaliuojama ir derinama. Gamykla išsiskirs aukštu automatizavimu, todėl iš viso planuojama priimti iki 20 žmonių. Šiuo metu čia jau dirba trys darbuotojai, o netrukus vykdysime tolesnę naujų darbuotojų atranką“, – apie artimiausius planus pasakojo gamyklos direktorė V.Baršauskienė.
Gamykloje Kauno rajone bus gaminamas majonezas ir kiti padažai „Hesburger“ tinklo restoranams – apie 1000 tonų per metus. Iki šiol visi „Hesburger“ padažai buvo gaminami Suomijoje, o naujoji gamykla Lietuvoje padės aprūpinti jais restoranų tinklus kaimyninėse šalyse.
Šiemet du nauji „Hesburger“ restoranai atvėrė duris Klaipėdoje ir Vilniuje balandžio pradžioje. Dabar Lietuoje veikia 57 restoranai, Latvijoje – 50, Estijoje – 48.