Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paraiškų teikimas renovacijai artėja prie pabaigos

Savivaldybės, norinčios atnaujinti (modernizuoti) daugiabučius, turėtų suskubti pateikti paraiškas Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) regioniniams skyriams. Paraiškos bus priimamos iki vasario 20 d. 17 val.
Jaunystės g. 20, Radviliškis
Jaunystės g. 20, Radviliškis / BETA nuotr.

Priims per 500 paraiškų

BETA primena, kad iš savivaldybių laukia paraiškų daugiabučių modernizavimui pagal 2016 m. rugpjūčio 26 d. aplinkos ministerijos kvietimą.

Pagal aplinkos ministro įsakymą, bendras priimamų paraiškų skaičius yra 500. Dar 25 paraiškos numatytos Birštono, Utenos rajono ir Šiaulių miesto savivaldybėms, įgyvendinančioms kvartalų modernizavimo programas.

Pristatytas paraiškas BETA vertins remdamasi Paraiškų teikimo ir vertinimo aprašo tvarka. Vertinimas bus pradėtas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų po paraiškų teikimo termino pabaigos. Paraiškos bus įvertintos per 20 darbo dienų. Apie jų vertinimo rezultatus bus pranešta savivaldybėms.

Svarbu pateikti visus dokumentus

Vadovaujantis Paraiškų atnaujinti (modernizuoti) daugiabutį namą teikimo, vertinimo ir atrankos tvarkos aprašu bei kvietimu, paraiška yra dokumentas, kurį pasirašo ir teikia paraiškos teikėjas kartu su šiais dokumentais: daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) investicijų planu, esamos būklės pastato energinio naudingumo sertifikatu, Nekilnojamojo turto registro išrašu ir kitais kvietime nurodytais dokumentais. Investicijų planą būtina pateikti 3 egz.

„Svarbu atsiminti, kad paraiška nėra tik planuojamų atnaujinti daugiabučių sąrašas. Kartu su paraiška reikia pateikti ir daugiabučio investicijų planą, energinio naudingumo sertifikatą, natūrinių matavimų aktą ir kitus Paraiškų teikimo ir vertinimo apraše nurodytus dokumentus“, – pabrėžia BETA Projektų įgyvendinimo skyriaus vedėja Gintarė Burbienė.

Kito kvietimo kol kas neplanuoja

Pavėlavusios pateikti paraiškas savivaldybės turės laukti kito kvietimo, tačiau jo skelbti artimiausiu metu neplanuojama.

„Šiuo metu įgyvendinama apie 400 renovacijos projektų visoje Lietuvoje. Dar 400 projektų laukia finansavimo kartu su per šį kvietimą laukiamais maždaug 525 projektais. Taigi – toks renovacijos projektų skaičius optimalus, turint omenyje rangovų pajėgumus ir finansinius išteklius“, – paaiškina G. Burbienė.

Atmintinė paraiškų teikėjams

Kartu su paraiška pateikiamų dokumentų sąrašas:

  • Daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projekto investicijų planas, 3 egz.;
  • Daugiabučio namo energinio naudingumo sertifikato kopijos;
  • Statybos leidimo (jeigu namas pastatytas ne pagal galiojusius iki 1993 metų statybos techninius normatyvus) kopija;
  • Daugiabučio namo kasmetinių ar neeilinių apžiūrų aktų ir (arba) statybinių tyrinėjimų aktų kopijos;
  • Natūrinių matavimų aktas;
  • Vizualinės apžiūros akto kopija;
  • Ištraukos iš statybos projekto (namo aukštų planas, fasadas, skerspjūvis) arba namo kadastrinių matavimų dokumentų;
  • Viešojo aptarimo protokolų kopijos;
  • Nekilnojamojo turto registro pažymos apie pastato paskirtį kopijos;
  • Dokumentai patvirtinantys statinio avarinę būklę (jei investicijų plane numatytas konstrukcijų (balkonų laikančiųjų konstrukcijų ir saugos aptvarų, stogelių virš įėjimo į pastatą) keitimas/likvidavimas);
  • Kiti dokumentai (jei būtini).

Mano daugiabutis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento