Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paryžiuje sužaliuos vertikalus miškas

Italų architektas Stefano Boeri ir toliau joja ant savo arkliuko – nenustoja vertikaliai želdinti miestų. Naujo Paryžiaus bokšto „Forêt Blanche“ projekte jis tokios žalumos žada visą hektarą.
Paryžiuje sužaliuos vertikalus miškas
Paryžiuje sužaliuos vertikalus miškas / „Stefano Boeri Architetti“

Pirmasis vertikalusis Paryžiaus miškas „Forêt Blanche“ turėtų išdygti Prancūzijos sostinės rytinėje dalyje kompanijos „Compagnie de Phalsbourg“ urbanistiškai plėtojamoje teritorijoje. Tai sudėtinė dalis urbanistinio projekto „Balcon sur Paris“, prie kurio taip pat prisidės „Kengo Kuma Architects“, „Oxo Architectes“, „KOZ Architekte“ ir kt.

Kompanijos „Stefano Boeri Architetti“ projektuojamo bokšto „Forêt Blanche“ fasadai turėtų pasidengti 2 tūkst. medžių, krūmų ir kitų augalų žaluma. Kitaip tariant, architektų suprojektuoti žalumynai užims net 10 kartų daugiau ploto, nei pastatas „užguls“ sklypą – visą hektarą. Statinys savo „žaliaisiais“ balkonais bei terasomis atsivers į visas 4 puses, kad į vidų patektų kuo daugiau šviesos.

Neįprasta ir tai, jog 54 metrų aukščio bokštas, pagal architektų sumanymą, didžiąja dalimi bus statomas iš medžio. Jo viršutinėje dalyje numatyti gyvenamieji apartamentai, o apačią užims biurai bei įvairios komercinių paslaugų įmonės. Iš bokšto viršutinės dalies gyventojams atsivers plačios Prancūzijos sostinės panoramos, kurių neabejotinai vertingiausia – miesto centrinė dalis su styrančiu garsiuoju Eiffelio bokštu.

Beje, kompanijos „Stefano Boeri Architetti“ kolektyvas greta taip pat projektuoja pastatą „La Cour Verte“, kuris pasižymės vidiniu kiemu su 600 kv. m ploto „kabančiuoju sodu“. Iš viso kvartale „Balcon sur Paris“ kompanija „Compagnie de Phalsbourg“ numačiusi 12 išskirtinių statinių, kurie turėtų gerokai papildyti ir paįvairinti Paryžiaus nekilnojamojo turto rinką.

Parengta pagal „Stefano Boeri Architetti“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas