Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis kopia į viršų: dar niekada nebuvo pastatyta tiek „superdangoraižių“

2018 metais baigta 18 naujų itin aukštų dangoraižių – tiek dar niekada nėra pastatyta per vienerius metus. O šiose lenktynėse ir toliau pirmauja Kinija, vien kurioje pernai baigta statyti 11 dangoraižių, viršijančių 300 metų ilgį, atskleidžia ataskaita. 
Niujorko mieste iškils aukščiausias gyvenamasis dangoraižis
Niujorko mieste iškils aukščiausias gyvenamasis dangoraižis / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Pastatų, kurių aukštis viršija 200 metrų, buvo baigta 143, o 88 iš jų – Kinijoje. 2018-ieji buvo rekordiniai metai šaliai, mat 2017 metais tokių pastatų buvo baigta 80, o 2016 – 86, architektūros portalas „Dezeen“ rašo besiremdamas „Aukštų pastatų ir miestų buveinių tarybos“ (angl. CTBUH) atliktu tyrimu.

Vien Kinijos Šendžene pastatyta dešimtadalis naujų dangoraižių. Šis miestas net aplenkė ir visas Jungtines Valstijas, kuriose baigta 13 naujų milžinų.

„Žvelgiant į pasaulio urbanizacijos mastą ir kad turime statyti tokius kiekius, kad galėtume apgyvendinti stipriai kylantį gyventojų skaičių, nenuostabu, kad aukštų pastatų statybų tempas nelėtėja“, – aiškino CTBUH vadovas Antony'is Woodas.

Tiesa, nors 2018-ieji laikomi rekordiniai metais, 2019-ieji turėtų pranokti visus lūkesčius. Šiemet prognozuojama, kad bus baigta apie 150 dangoraižių, kurių aukštis viršys 200 metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas