Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vizualizacijose – Klaipėdoje iškilsiantis „Memelio miestas“: kvartalas bunda

Beprasidedant „Memelio miesto“ pirmojo gyvenamojo namo viešinimo procedūroms, architektas Romas Gailius ketvirtadienį pasidalijo vizualizacijomis, kaip atrodys naujai besikuriantis kvartalas, iškilsiantis Klaipėdoje, prie pat marių, kur daug metų vyko pramoninė veikla.
Projekto autoriai paskelbė vizualizacijas, kaip atrodys „Memelio miestas“
Projekto autoriai paskelbė vizualizacijas, kaip atrodys „Memelio miestas“ / Architektų nuotr.

„Džiugi žinia. Ilgai lauktas „Memelio miestas“ labai rimtai bunda. Va čia jau tikrai galime pasidžiaugti, nors kaimynui tai ir labai nepatinka. Kol kas tik virtualiai (projektiniai pasiūlymai), bet tikėkimės, kad išvysime ir realiai“, – socialiniuose tinkluose skelbė architektas, gyręs kolegas iš „Arches“ – architektus E.Neniškį, Ž.Urbą.

Kaip skelbiama Vilniaus architektų „City projects“ ir „Arches“ parengtame projekte, planuojama statyti naują pastatą, kurio antžeminės dalies plotas bus 8 431 kvadratinis metras, o požeminės dalies (automobilių statymo) – 5 079 kvadratiniai metrai.

Suprojektuotas pastatas – 5-6 aukštų, kuriame suplanuoti 105 nauji butai ir 15 atskirų komercinių patalpų. Požeminėje stovėjimo aikštelėje numatytos 136 vietos automobiliams.

Nors pastatas suprojektuotas kaip vienas statinys, tačiau stilistiškai jis atrodys kaip septyni atskiri pastatai.

Pastato projektuotojai praėjusiais metais laimėjo „Memelio miesto“ vystytojų paskelbtą architektūrinį konkursą. Projektas, pavadintas „Hanza“, tuomet komisijos buvo pripažintas geriausiu tarp 13 konkursui pateiktų darbų.

Suplanuoti butai nuo maždaug 50 iki 100 kv. metrų ploto. Jų pardavimas planuojamas kitų metų vasarą.

Biurų pastatas ir pirmasis daugiabutis užima tik maždaug penktadalį visos „Memelio miesto“ teritorijos. Šiems objektams prireiks apie 20 mln. eurų investicijų.

Verslininko Martino Gusiatino šeimos valdoma bendrovė „Stemma group“ į Klaipėdos centre esantį vadinamąjį „Memelio miestą“ buvusios Klaipėdos laivų remonto įmonės „Laivitė“ teritorijoje per 10 metų anksčiau skelbė ketinanti investuoti apie 100 mln. eurų.

7 hektarų teritorijoje planuojama statyti biurus, kur įsikurtų paslaugų, finansinių ar informacinių technologijų centrai, gyvenamuosius ir komercinius pastatus, visuomeninius objektus, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, viešąsias erdves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas