Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskutinės minutės kainos Lietuvos pajūryje: štai kiek teks suploti už šio savaitgalio nakvynę

Atostogas ir išvykas geriausia planuoti gerokai iš anksto, bet Lietuvoje vyraujant pakankamai vėsiems orams galbūt ir nesinori užsisakyti viešbučio anksčiau, kad nereikėtų tūnoti viduje žiūrint į lietų. Jei tikėtume sinoptikais, bent pirmoji savaitgalio diena pajūryje bus saulėta. Bet, ar pavyktų rasti kur apsigyventi? Pajūrio verslas turi ką pasiūlyti ir spontaniškiems žmonėms, tačiau tai kainuos daugiau.
Palangos Basanavičiaus gatvė
Palangos Basanavičiaus gatvė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 2 Palanga Pajūris

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienis pajūryje turėtų būti saulėtas, nors vėsokas. Prognozuojama, kad temperatūra pasieks 22 laipsnius, tačiau lyti neturėtų.

Jei paskutinę minutę susigundėte išnaudoti retą progą šią vasarą pasidžiaugti ne lietumi, o saule, neturėtumėte nustebti, kad neišnuomotų būstų pajūryje penktadienio vidurdienį nebėra daug, o jų kainos gana nemažos.

Žinoma, galbūt per ilgus kelionių į Lietuvos pajūrį metus turite savų kanalų, leidžiančių išsinuomoti padorų būstą pigiau, tačiau užsisakinėjant internetu per didžiausią rezervacijos platformą booking.com penktadienio situacija greičiausiai nepradžiugins.

Palanga: nuo 122 eurų iki 600 eurų dviem

Palangoje vietų dviem asmenims dar tikrai likę, tačiau kai kurios įstaigos jau siūlo tik paskutinius variantus.

Norintiems per daug nenutolti nuo paplūdimio ir gyventi pačioje Palangoje, o ne keliolika kilometrų užmiestyje, už dvivietį kambarį kurorto viešbučiuose teks suploti nuo 122 eurų iki 600 eurų. Penktadienio ryte dar buvo galima rasti pasiūlymą už 82 eurus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palanga
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palanga

Brangiausiai už paskutinės minutės įgeidį mokėsite prabangiausiuose Palangos viešbučiuose. Viename jų pigiausias variantas šeštadienio nakvynei yra 461 euras. Tiesa, į šią kainą įskaičiuotas net 53 kv. m. ploto kambarys ir pusryčiai.

Brangiausia už vienos nakties nakvynę prašoma suma siekia 602 eurus, tačiau į šią sumą įskaičiuoti ne tik pusryčiai, bet ir galimybė lankytis viešbutyje įrengtame SPA, sauna ir sūkurinė vonia.

Jei norite išsinuomoti prabangų atostogų namelį – jo nuoma parai atsieis net 803 eurus. Tiesa, šis turi du miegamuosius, tad tilps ir daugiau žmonių, o už tai papildomai mokėti nereikės.

Tiems, kurie ieško šiek tiek prieinamesnių kainų, Palanga siūlo rinktis iš septynių pasiūlymų iki 200 eurų nakčiai. Dar šeši nuomotojai siūlo nakvynę, kuri leis sutilpti į 300 eurų.

Ką gautumėte savaitgalio „pabėgimą“ suplanavę iš anksto ir pasirinkę dar kitą, liepos 30–31 d. savaitgalį?

Visų pirma, daug daugiau pasirinkimo – mažiausios kainos Palangos centre prasideda nuo 50–60 eurų. Įvairios kokybės pasiūlymų, kurie neviršija 200 eurų už naktį, booking.com sistema priskaičiuoja 44, aštuoni iš jų atsieis mažiau nei 100 eurų už naktį.

„Paskutinės minutės“ poilsiautojų padaugėjo

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos pirmininkė Ingrida Valaitienė 15min sakė, kad paskutinės minutės užsakymų tendencija sustiprėjo per pandemiją ir išlieka iki šiol.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė

„Labai aiškiai tai užsiliko. Buvo nežinomybė, kokie bus ribojimai, ar veiksime, ar neveiksime. Paskui po truputėlį atsidarėme su veiklų ribojimais, žmonės bijojo įsipareigoti, nenorėjo sumokėti pinigų iš anksto. Apskritai lietuvaičiai, lyginant su užsieniečiais, linkę vėliau užsakinėti – tas įprotis jau buvo, o pandemija jį tik sustiprino“, – komentavo pašnekovė.

Ji pridūrė, kad dalis gyventojų iš tiesų aktyviai dairosi į orų prognozes ir tik būdami tikri, kad juos pasitiks saulė, ieško kambario savaitgaliui.

I.Valaitienė patarė nelaukti visiškai paskutinių valandų užsakinėjant, kadangi tokiu atveju atostogautojai lieka su gana skurdžiu arba brangiu pasirinkimu.

„Jeigu tą savaitę buvo geri orai, penktadienį lieka tik paskutiniai kambariai. Penktadienis-šeštadienis yra tokie patys ir jeigu ieškote penktadienio vidurdienį, tikrai esate priėjęs prie paskutinės minutės. Kitam savaitgaliui jūs dar galite rinktis, o šiam – tik kas dar yra likę“, – kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos pirmininkė.

Nida: nepradžiugins nei kainos, nei pasirinkimas, bet bus papildomos veiklos

Apsilankančius Nidoje šį savaitgalį, penktadienio kainos galėtų nuliūdinti. Vietų apsigyventi šiame kurorte ir taip nėra labai daug, o šį savaitgalį paskutinę minutę – dar mažiau.

Tiesa, šio savaitgalio užimtumą smarkiai veikia iki liepos 24 d. Nidoje vykstantis muzikos festivalis „Ant Bangos“.

„Kiek girdžiu iš kolegų, tas užimtumas tikrai didelis“, – 15min sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ Viеšųjų ryšių specialistė Jovita Navickaitė–Petrikienė.

Ji priminė, kad liepos-rugpjūčio mėnesiai Nidoje yra patys paklausiausi, o birželis būna kiek mažiau užimtas. „Gerokai pasitaisę orai ir prognozės į priekį rodo, kad poilsiautojams kaip ir patrauklu turėtų būti atvykti. Tai susiję dalykai ir tų rezervacijų tikrai nelieka daug“, – kalbėjo pašnekovė.

Tad ką gali pasiūlyti Nida? Dviejų asmenų pora šeštadienio nakčiai pigiausiai galėtų gauti nebent dvi lovas mišriame aštuonių vietų miegamajame. Toks malonumas kainuotų 140 eurų.

Antras pagal pigumą pasiūlymas – kiek nestandartinis. Nuomotojai siūlytų šeštadienio nakčiai išsinuomoti poilsį prišvartuotoje jachtoje-viešbutyje. Tai dviems žmonėms kainuotų 148 eurus, tiesa, trečias asmuo – jam nedidelėje jachtos miegamojo zonoje taip pat yra vietos – papildomai kainuotų vos 7 eurus.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nida
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nida

Pigiausi standartiniai apgyvendinimo įstaigų pasiūlymai su atskiru kambariu porai prasideda nuo 220 eurų. Brangiausiai savaitgalį Nidoje viešnagė kainuotų 330 eurų.

Tiesa, norintys pasigrožėti ne tik Nida gali rinktis ir ekonomiškesnį variantą Neringoje. Štai Pervalkoje dar galima rasti dvivietį kambarį už 60 eurų.

Jeigu savo viešnagę planuotumėte liepos 30–31 d. pasirinkimo nebūtų ženkliai daugiau, tačiau bent jau rastumėte kiek žemesnes kainas.

Minėtam savaitgaliui taip pat galėtumėte išsinuomoti viešbutį-jachtą, tiesa, jau kitokią už 109 eurus. Pigiausias siūlomas nuomos variantas – 88 eurai, už tokią sumą gausite kambarį 2,2 km nuo Nidos centro.

Brangiausias variantas – 279 eurai. Tiesa, liepos 30 d. savaitgaliui atsiranda daugiau pasiūlymų kitose Neringos vietose. Štai dviejų asmenų nakvynė Preiloje kainuotų nuo 190 eurų iki 280 eurų.

Šventoji: vos šeši variantai

Šventoji spontaniškų paskutinės minutės poilsiautojų taip labai nepradžiugins – penktadienį prieinamų variantų booking.com šiam savaitgaliui telikę vos šeši.

Pigiausia nakvynė – 82 eurų, toliau kainos kyla beveik dvigubai – vienas vietos viešbutis siūlo numerį už 152 eurus, o toliau savo pasiūlą išdėstę apartamentų nuomotojai. Iš jų kambarį galite išsinuomoti nuo 229 eurų iki 434 eurų už naktį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šventoji
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šventoji

Visgi jei važiuotumėte į Šventąją savaite vėliau, kainos būtų šiek tiek mažesnės, be to, pasirinkimas taip pat šiek tiek prasiplečia.

Pigiausias liepos 30–31 d. pasiūlymas – standartinis dvivietis numeris su bendru vonios kambariu už 53 eurus. Jeigu norėtumėte gyventi arčiau centro, galite rinktis antrą pagal pigumą variantą šeimai už 87 eurus.

Brangiausias variantas Šventojoje minėtam savaitgaliui – apartamentai prie jūros už 245 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi