Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paslaugos.lt: 6 paslaugos, kurių lietuviai ieško šią vasarą

Dėl karantino pradėję vertinti savo laiką ir pinigų prisitaupę tautiečiai juos nusprendė išleisti įvairioms paslaugoms bei pramogoms. Paslaugos.lt portale dar niekada nebuvo tiek klientų, kiek dabar. Tą patvirtina ir meistrai bei įvairių paslaugų teikėjai, kurie tikina, dabar – auksinis metas.
Santechnikas
Santechnikas / 123RF.com nuotr.

Portale Paslaugos.lt vien per gegužės mėnesį išsiųsta daugiau nei 6 tūkst. užklausų Taip pat daugiau nei 30 tūkst. kartų skambinta tiesiai paslaugų teikėjams.

Puslapiai, kurie gauna daugiausiai tiesioginių skambučių, be jokios abejonės, yra ir geriausiai užpildyti. Juose galima rasti visą informaciją, kurios klientui gali reikėti – aprašymą, patirtį, darbų pavyzdžius ir, svarbiausia, klientų atsiliepimus, kurie daugeliui yra svarbiausi renkantis profesionalą.

„Neseniai atnaujinome ir paslaugų teikėjų puslapio dizainą, jog kiekvienas turėtų tarytum savą svetainę / puslapį be jokių pašalinių užrašų ar mygtukų. Tikimės, kad tai padidins teikėjų aktyvumą keliant informaciją“, – teigė Paslaugos.lt vadovas Daumantas Kirkutis.

Taigi, jeigu neturite laiko, įrankių ir talento pačiam atlikti darbą, kvieskite Paslaugos.lt profesionalą.

O kokios kategorijos sulaukė daugiausiai skambučių ir užklausų?

Šią vasarą daugiausiai užklausų ir skambučių gaunančios kategorijos (kalbant apie įkainius, užklausų, skambučių skaičių):

Vidaus apdailos darbai

Pirmoje vietoje rikiuojasi šio sezono karaliai – vidaus apdailos darbus atliekantys paslaugų teikėjai. O žmones ypač domina plytelių klojimo paslaugos.

Vidaus apdailos darbus atliekantis Jevgenijus Kovalevskij pasakojo, kad vien pirmadieniais sulaukia apie 20–30 skambučių.

„Paskutinius pusę metų sulaukiu daug skambučių. Be to, jų skaičius tik didėja. Ne tik dėl plytelių klojimo, taip pat domisi ir apdailos paslaugomis. Tačiau plytelių klojimas – pagrindinis pageidavimas“, – kalbėjo jis.

Tiesa, anot J.Kovalevskij, įsirenginėja ne tik naujos statybos būstuose įsikūrę naujakuriai. Daug žmonių, karantiną leidę savo būstuose, taip pat nori juos atnaujinti.

„Ir iš senesnės, ir iš naujos statybos būna daug užklausų“, – kalbėjo jis.

Paslaugos.lt duomenimis, vidutinis valandinis atlygis už apdailos darbus siekia 11 eurų, o už kvadratinį metrą plytelių klojimo vidutiniškai teks sumokėti apie 14 eurų.

Per mėnesį bendra apdailos kategorija gavo 283 užklausas, o tiesiogiai paslaugų teikėjams per Paslaugos.lt buvo skambinta 2946 kartus.

Sodybos nuomai

Ar lietus, ar stichinė kaitra, tautiečiai tradiciškai traukia į gamtą, o tiksliau – į sodybas, kur galima pasisemti energijos visai savaitei. Per mėnesį į šią kategoriją gautos 242 užklausos, o tiesiai paslaugų teikėjams skambino 339 žmonės.

Rasa Skirkienė, nuomojanti „Ąžuolynės“ sodybą Trakų rajone:

„Pagyvėjimas tikrai jaučiamas. Taip pat yra ir skambučių iš pavienių žmonių ar grupelių. Turime nuotykių parką ir labai didelę sodybą, tačiau labai daug žmonių nori ramybės“, – pasakojo ji.

Paslaugos.lt portale sodybų galima rasti nuo 25–450 eurų už parą. Kaimo turizmo sodybų vidutinė paros kaina – 101 euras, sodybos vestuvėms – 526 eurai, o už sodybas prie ežero sumokėsite vidutiniškai 75 eurus už parą.

Elektrikai, elektros darbai

Trečioje vietoje tarp ieškomiausių Paslaugos.lt portale rikiuojasi elektrikai ir elektros darbai. Per mėnesį į šią kategoriją portalo lankytojai siuntė 170 užklausų. O tiesiogiai paslaugų teikėjams skambino 1129 kartus. Vidutinis elektriko įkainis siekia 15 eurų už valandą.

Elektros ir daugelį kitų darbų atliekantis Vilmantas Kutka pasakojo, kad ir jo srityje po karantino viskas atsigauna. Tiesa, dabar besikreipusiems tektų ir palaukti, nes užsakymų yra keliems mėnesiams.

„Ir laukia visi, nes nėra kam daryti“, – sakė jis.

Anot V.Kutkos, negalėdami pinigų išleisti restoranuose ir kelionėse, žmonės jų prisitaupė. Todėl dabar nusprendžia pasigerinti savo gerbūvį.

„Visus sustabdė karantinas, trūko medžiagų, kurių ir šiuo metu trūksta. Taip pat vėlavo jų tiekimas. Galima sakyti, viskas prasidėjo palyginti visai neseniai. Visi išsigandę, nes kainos dar ir kils. Be to, neaišku, ar jos nukris. Todėl daugelis bando greičiau ir pigiau pasidaryti“, – kalbėjo jis.

Santechnikai, santechnikos darbai

Ketvirtoje garbingoje vietoje – santechnikai ir santechnikos darbai. Į šią kategoriją per mėnesį sulaukta 160 užklausų, o tiesiai paslaugų teikėjams skambinta 838 kartus.

Anot Mariaus Šulčio, elektros ir vėdinimo sistemų montavimo specialisto, visame statybų sektoriuje žinoma, jog pavasaris ir vasaros pradžia – pats darbymetis. Tiesa, konkurencija vis didėja.

„Į mūsų rinką ateina vis daugiau naujų meistrų, taip pat didėja konkurencija“, – kalbėjo jis.

Vejos priežiūra, įrengimas

Penktoje ieškomiausių paslaugų vietoje atsidūrė vejos priežiūra ir jos įrengimas. Bendrovės „VIP sodas“ vadovas Tomas Šlyteris tikino, jog didelę įtaką jo veiklai padarė karantinas. Dėl to tiek praeitame sezone, tiek šiemet buvo juntamas didesnis skambučių kiekis.

„Jaučiamas augimas, paklausimų didėjimas, jų apie 30-40 proc. daugiau nei įprastai. Bet tai ne tik vejos pjovimas, o ir gerbūvio tvarkymas. Prie namų, kur jau įrengtas gerbūvis, žmonės investuoja į papildomą apželdinimą, laistymo sistemas. Žmonės turi galimybę leisti pinigus ne kelionėms, o susikuriant aplink save gražią aplinką ir investuoja į savo laiką“, - kalbėjo jis.

Vidutinis žolės pjovimo įkainis, Paslaugos.lt duomenimis, siekia 3 eurus už arą, o vejos įrengimas – 2 eurus už kv. metrą.

Per mėnesį dėl vejos priežiūros ir įrengimo sulaukta 136 užklausų, o tiesiogiai į paslaugų teikėjus kreipėsi 941 žmogus.

Trinkelių klojimas

Galiausiai šeštoje ieškomiausių darbų vietoje atsidūrė trinkelių klojimas. Vidutinis šios paslaugos įkainis siekia 14 eurų už kv. metrą. Per mėnesį į šią kategoriją išsiųsta 111 užklausų, o tiesiai paslaugų teikėjams skambino 643 žmonės.

Sergejus Kuosa patikino, jog jis dar tiek darbo niekada nėra turėjęs. Be to, jis pasakojo, kad ir jo pažįstami statybų sektoriuje yra užkrauti visai vasarai.

„Trinkelių klojėjai turi darbų iki rudens. Visi užimti, aš irgi užimtas. Į dieną gaunu tris skambučius, tačiau nesu pajėgus tiek apimti. Ažiotažas baisus. Kaip darbų vykdytojas galiu pasakyti, kad šiuo metu vyksta auksinis amžius, bet kitais metais gali baigtis blogai“, - sakė jis.

Visi meistrai vienoje vietoje

Visi esame užsiėmę kasdienėmis pareigomis, todėl vis labiau vertiname savo laiką. Tai, kad rasti tinkamą paslaugų teikėją nėra paprasta ir reikalauja daug laiko, puikiai žino žmonės, kurie ieško vidaus apdailos komandos, santechniko ar trinkelių klojėjo. Tokiais atvejais į pagalbą ateina Paslaugos.lt - didžiausias paslaugų portalas Lietuvoje, kuris sujungia klientą ir paslaugų teikėją - paprastai, greitai ir patogiai.

Klientas per keletą minučių užpildo užklausą apie norimą paslaugą, kuri išsiunčiama paslaugų teikėjams ir jeigu paslaugų teikėjai domisi paslaugos įgyvendinimu, su klientu susisiekia. Nauda abiems pusėms - klientas neprivalo peržiūrėti šimtus skelbimų ir skambinti dešimtimis telefonų, taip sutaupydamas laiko, o paslaugų teikėjas pasirenka tik tuos darbus, kuriuos nori ir gali atlikti.

Klientai jau net virš 100 000 tūkst. kartų siuntė užklausas ir ieškojo paslaugų teikėjų per Paslaugos.lt.

Taigi, portalas turi daugiau nei 13 tūkst. paslaugų teikėjų, tokių kaip vidaus apdailos meistrų, krovinių vežėjų, interjero dizainerių, teisininkų, fotografų, programuotojų ir dar daug kitų, juos visus rasite čia - Paslaugos.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas