Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po rekonstrukcijos atidaryta Lietuvos ambasada Prahoje

Pirmadienį Čekijos sostinėje Prahoje atidaryta rekonstruota Lietuvos ambasada. Užsienio reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai rašoma, kad renovuotose ambasados reprezentacinėse erdvėse planuojama rengti šventes, seminarus, verslo susitikimus bei kultūros renginius.
Rekonstruotas Lietuvos ambasados pastatas Prahoje
Rekonstruotas Lietuvos ambasados pastatas Prahoje / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Po dvejus metus trukusios rekonstrukcijos ambasada vėl veikia pastate, jungiančiame tarpukario architektūros, tautinės kultūros ir modernaus dizaino elementus.

1920 metų statybos pastatą Lietuva įsigijo 1993-aisiais. Ilgainiui iškilo būtinybė atlikti kapitalinį remontą, todėl buvo parengtas rekonstrukcijos projektas geriau pritaikant patalpas diplomatinės atstovybės reikmėms ir deramam Lietuvos atstovavimui.

Atidaryme dalyvavo Lietuvos ir Čekijos užsienio reikalų ministrai Linas Linkevičius ir Tomašas Petričekas.

„Naujai pertvarkytos erdvės, neabejoju, bus dažnai naudojamos renginiams, stiprinantiems Lietuvos ir Čekijos draugystę. Tai – ne tik oficialios patalpos, bet dalis Lietuvos, todėl tikiu, kad Čekijoje gyvenantys tautiečiai su malonumu čia lankysis”, – sakė ministras L.Linkevičius.

Lietuvos ambasadorius Čekijoje Edvilas Raudonikis dėkojo interjero architektei Indrei Dorofėjūtei už tai, kad projektas atliepė siekį ambasadoje sukurti aplinką, kurioje autentiški ir atpažįstami tautiniai elementai naujai atsiskleistų moderniame interjere ir primintų Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas