Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prie naujo Fabijoniškių baseino – apleista statybvietė: savivaldybė žada darželį ir skverą

Prie pat naujutėlaičio, prieš Naujuosius metus atidaryto Fabijoniškių baseino puikuojasi apleista statybvietė. Gyventojų pasakojimu, darbai čia buvo baigti 2017 metų viduryje. Nuo to laiko čia stovėjo apleista ir prastai aptverta statybvietė.
Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje
Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tiesa, nors gyventojai nesėkmingai bandė kovoti su pavojų saugumui keliančia teritorija, po 15min užklausos, iškart po Naujųjų metų, tvora buvo išardyta. Savivaldybė žada, kad čia turėtų atsirasti darželis ir skveras.

Gyventojai: nesaugu ir nepuošia rajono

Į 15min redakciją kreipėsi Fabijoniškėse gyvenantis Donatas, pro kurio langus matosi apleista ir tvora aptverta statybvietė. Anot jo, greta puikuojasi ir naujutėlaitis Fabijoniškių baseinas, kuris ką tik atidarytas.

„Ši teritorija daugumai gyventojų kelią nepasitenkinimą dėl netvarkingumo, ir nežinia, kas joje bus. Šalia nėra nei pėsčiųjų takų, nei vaikų žaidimo aikštelių. Sklypas daugiabučių mikrorajone, tarp P.Žadeikos ir Gedvydžių g., centre, yra nesaugus, ir kasdien jame žaidžia vaikai“, – sakė jis.

Pasak Donato, darbai teritorijoje nevyksta nuo 2017 metų vidurio. Tą patvirtina ir Registrų centro duomenys. Šios institucijos duomenimis, adresu P.Žadeikos g. 26B 1993 metais buvo pradėtas statyti daugiabutis ir šiuo metu įregistruotas 7 proc. baigtumas. Darbai oficialiai baigti 2017 metais.

„Vos už 400 metrų nuo čia atidarytas Fabijoniškių baseinas. Pro šią teritoriją praeina daug žmonių. Tai blogina rajono jaukumą ir įvaizdį. Rinkimai artėja, žmonės nebemato Savivaldybės atliktų darbų Fabijoniškių rajono antroje dalyje“, – įsitikinęs Donatas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje

Šiuo metu sklypas priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, kuri objektą gavo po Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimo 2010 metais.

Teismo sprendime rašoma, kad 2007 metais Fabijoniškių seniūnija 2,5 tūkst. kv. m ploto pamatus įrašė į statinių, kurie neturi savininkų, sąrašą. Taip pat sprendime nurodoma, kad kadaise čia pradėtas statyti 16 aukštų daugiabutis, kuris buvo suplanuotas pagal Fabijoniškių III gyvenamojo rajono schemą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje

Savivaldybė: planuojamas darželis ir skveras

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotoja Rūta Matonienė 15min patvirtino, kad savivaldybei šis turtas atiteko, kai teismas pripažino jį bešeimininkiu.

„Sostinės savivaldybė formuoja du žemės sklypus savivaldybės vardu – sklypas su pamatais bus skirtas darželio statybai ar kitoms visuomenės reikmėms, o aplink jį bus įrengtas naujas apšviestas skveras rajono gyventojams su takais, aikštelėmis ir želdiniais. Jau yra parengtas skvero tvarkymo projektas, gautas statybą leidžiantis dokumentas, o kitąmet planuojame pradėti ir skvero įrengimo darbus“, – apie planus kalbėjo valdininkė.

15min skaitytojo nuotr./Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje
15min skaitytojo nuotr./Pradėtos ir apleistos statybos sostinės P.Žadeikos gatvėje

Anot jos, šiuo metu savivaldybės įmonė „Grinda“ yra išvežusi tvoros likučius ir sutvarkiusi teritoriją.

„Šią ir kitą savaitę atveš grunto ir vėl užpils pamatus, kad jie nebūtų išsikišę virš žemės paviršiaus ir nekeltų pavojaus aplinkiniams“, – tikino R.Matonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas