Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Realco“ pradeda projekto sostinės Naujamiestyje statybas, bet pardavimų startą skelbs vėliau

Vilniaus miesto savivaldybė išdavė statybos leidimą sostinės Naujamiestyje, Algirdo g. esančiame sklype, statyti prestižinės klasės gyvenamąjį projektą „Algirdo 3“. Projektą vystanti nekilnojamojo turto (NT) plėtotoja „Realco“ skelbia iš karto pradedanti statybos darbus, taip pat informuoja, kad butų pardavimai startuos vėliau. Į projektą bendrovė planuoja investuoti apie 16 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Projekto „Algirdo 3“ vizualas
Projekto „Algirdo 3“ vizualas / Bendrovės nuotr.

Beveik 0,5 ha ploto sklype suprojektuotas namų kompleksas su pastatų suformuojamu uždaru vidiniu kiemu – toks perimetrinis užstatymas yra būdingas šiai istorinei miesto daliai. Iš viso mažaaukštės statybos (2–5 aukštų) namų komplekse planuojami 96 skirtingo tipo būstai: „miesto namai“, penthauzai ir miesto butai. Pirmame pastato aukšte lygiagrečiai Algirdo g. numatytos 6 komercinės patalpos. Išskirtinę projekto viziją įgyvendina architektų studija „arches“.

Kad projektas orientuotas į tvarią gyvenimo kokybę, liudija ne tik kontekstualūs erdviniai-funkciniai sprendimai, bet ir planuojamos naudoti išmaniųjų namų technologijos, kokybiškos, ilgaamžės medžiagos. Pasak vieno iš „arches“ partnerio architekto Edgaro Neniškio, projekto fasadų ir vidaus apdailoje vyraus rausvas natūralus akmuo, terasose ir balkonuose – ypatingu būdu apdorotas medis, kuris bus derinamas su stogo želdynais, taip pat naudojami multifunkciniai fasadiniai stiklai, ypatingas dėmesys skiriamas patalpų garso izoliacijai.

Projektui būdingi urbanistiniai bei architektūriniai sprendimai, kurie užtikrins dėmesį aplinkai ir būsimų naujakurių privatumui. Pastarąjį dar labiau sustiprins komplekse kuriamas gausiai apželdintas anglišką sodą primenantis vidinis kiemas su poilsio, žaidimo, sporto erdvėmis.

„Realco“ vadovas Julius Dovidonis sako, kad susidomėjimas projektu „Algirdo 3“ didžiulis. Visgi, projekto pardavimų starto rinkai teks palaukti.

„Labai laukėme, kada galėsime pradėti darbus projekto statybų aikštelėje, todėl džiaugiamės gautu statybos leidimu. Kalbamės su potencialiais statybų rangovais, sudarinėjame rangos sutartis, tačiau šį kartą būsime nepopuliarūs ir butų pardavimo pradžią skelbsime vėliau, statyboms įsibėgėjus, – atskleidžia J.Dovidonis.

Planuojama, kad projekto „Algirdo 3“ statybos truks dvejus metus.

Šiemet „Realco“ planuoja pradėti dar vieno aukštesnės klasės projekto statybas. Prestižinėje Antakalnio vietoje, ant Neries kranto, bendrovė statys 70-ies butų gyvenamosios paskirties projektą „Vileišio 27“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas