Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimo komitetas – prieš pirmo ir vienintelio būsto neapmokestinimą

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas nepritarė Ekonomikos komiteto nario Remigijaus Žemaitaičio siūlymui neapmokestinti pirmo arba vienintelio žmogaus turimo būsto. 
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

Komiteto pirmininko „valstiečio“ Valiaus Ąžuolo teigimu, tokia išimtis iškreiptų situaciją rinkoje, o liberalas Kęstutis Glaveckas atkreipė dėmesį, kad taip mokesčio išvengtų daug pasiturinčių žmonių.

„Jeigu žmogus gyvena vieninteliame būste, kurio kaina 10 mln. eurų?“ – klausė K.Glaveckas.

Dabar šalies gyventojai nuo nekilnojamojo turto mokesčio atleisti, jeigu jų turtas naudojamas kaip kūrybinės dirbtuvės individualiai kūrybinei veiklai, švietimo darbui, socialinei globai ir socialinei priežiūrai, pajamoms iš žemės ūkio veiklos gauti. Taip pat neapmokestinamas žmonių turtas, esantis kapinių teritorijoje.

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl „valstiečių“ siūlymo įpareigoti nekilnojamojo turto mokestį nuo kitų metų mokėti visiems didesnės kaip 150 tūkst. eurų vertės būsto savininkams. Dabar ši riba yra 220 tūkst. eurų.

Nuo 2020 metų mažiausią mokesčio tarifą ketinama padidinti nuo 0,3 proc. iki 0,5 proc., o maksimalus 3 proc. tarifas liktų galioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas