Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buriuotojams Smiltynėje duris atveria viešbutis

Praėjus dešimtmečiui nuo privatizacijos Kuršių nerijos nacionaliniame parke atidaromas už 600 tūkst. eurų atnaujintas „Smiltynės jachtklubo“ viešbutis. Taip pat viliamasi, kad greta įsikūręs Smiltynės jachtų uostas jau šiemet veiks pilnu pajėgumu.
Smiltynės jachtklubas
Smiltynės jachtklubas

„Atidarome ne tik viešbutį, bet ir uostą, kuris veiklą pradėjo praėjusiais metais, tačiau tokio oficialaus atidarymo ir neturėjo, nes startas buvo sezono viduryje. Kartu su atidarymu startuoja pirma šių metų „Gero vėjo“ regata, taip pat suplanuotos dar kelios regatos. Planuojame renginių ir Jūros šventės metu“, – pasakojo viešbučio direktorius Giedrius Meškelė.

Smiltynės jachtklubas
Smiltynės jachtklubas

Greta Smiltynės jachtų uosto įsikūrusiame 3 žvaigždučių viešbutyje įrengta 40 kambarių. Jo paslaugomis galės naudotis tiek praėjusių metų rudenį pradėjusio veikti jachtų uosto svečiai – buriuotojai, tiek turistai bei poilsiautojai iš Lietuvos ir svetur. Vienu metu viešbutis gali priimti iki 90 suaugusių asmenų.

„Anksčiau čia buvo tokie seni sovietmečio tipo poilsio namai. Mes iš esmės atnaujinome visas inžinerines sistemas, įrengėme sanitarinius mazgus, taip pat atnaujinti fasadai, stogas, įrengtas pastato vidus. Taigi viskas atnaujinta iš esmės, nepakeistos liko tik pagrindinės konstrukcijos“, – pasakojo G.Meškelė.

Viešbučio teritorijoje, kuri apima 3 ha plotą, taip pat galima organizuoti renginius iki 500 žmonių, o Smiltynės jachtų uoste vienu metu gali švartuotis iki 65 laivų.

„Laukiame buriuotojų, poilsiautojų iš Lietuvos bei užsienio. Kadangi greta turime didelę teritoriją, tinkamą renginių organizavimui, taip pat orientuojamės ir į tokią veiklą, kai renginių svečiai galėtų apsistoti viešbutyje“, – klausiamas, kokių lankytojų tikisi pritraukti į jachtų uostą, sakė G.Meškelė.

Pasak G.Meškelės, uoste yra galimybė įrengti dar vieną baseiną laivams – tam jau parengtas techninis projektas, tačiau artimiausiu metu plėtros imtis neplanuojama.

Smiltynės jachtklubas
Smiltynės jachtklubas

„Rekonstruotame uoste šiuo metu yra du baseinai ir yra galimybė ilgesnėje perspektyvoje gavus finansavimą įrengti dar vieną baseiną. Pernai, kadangi uostas buvo atidarytas jau sezonui įsibėgėjus, maksimalaus užimtumo nebuvo. Tačiau šiemet jis bus maksimalus. Birželį, manau, tą jau pasieksime“, – teigė jis.

Nuo praėjusių metų vienintele viešbučio savininke tapo nekilnojamojo turto bendrovė „Invalda privatus kapitalas“, perėmusi 50 proc. akcijų pastato valdytojos „Dommo Nerija“ akcijas iš bendraturtės koncerno „MG Baltic“ įmonės „MG valda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai