Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinėje nuomojamų butų interjero perlai – patys keisčiausi būstai

Kilimai ant sienų, naršant po nuomojamų butų skelbimus, turbūt stebina mažiausiai. Metus kapstydamasi po įvairius tinklalapius, atradau keisčiausių butų – su voniomis prie lovos, tualetais už širmos, sekcijomis-sofomis, auksu muštomis ar šventųjų paveikslais puoštomis sienomis, labai išsiskiriančiais tapetais.
Butas Šnipiškėse, Vilniuje
Butas Šnipiškėse, Vilniuje / Nuotr. iš įvairių skelbimų portalų

Dažnai feisbuko grupėse, kuriose žmonės ieško būsto, nuomininkai prašo „buto su kilimais ant sienų nesiūlyti“. Tiesa, butą su kilimais bent jau per skelbimų portalus rasti nėra taip ir lengva – tokios sovietinės autentikos likę nedaug. Tačiau laikas nuo laiko akis vis užkliūva už panašaus buto.

Bet tai yra klasika. Ir, periodiškai sekant skelbimus, galima atrasti kur kas įdomesnių perliukų. Į galeriją surinkau tai, ką per maždaug metus pavyko rasti įvairiuose nekilnojamojo turto skelbimų portaluose. Daugiausia domėjausi sostinės Naujamiesčio, Senamiesčio, Žvėryno ir Užupio rajonais, tačiau kūrybingų interjero sprendimų gausu ir kitose Vilniaus dalyse.

Butas Naugarduko gatvėje, Vilniuje
Butas Naugarduko gatvėje, Vilniuje

Štai viename bute Naugarduko gatvėje vonia yra įrengta tiesiog miegamajame be jokių pertvarų, nesunkiai iš dušo pataikytum ir į krepšinio krepšį, kuris kabo visai greta.

Nuotr. iš įvairių skelbimų portalų/Butas Naujamiestyje, Naugarduko gatvėje, Vilniuje
Nuotr. iš įvairių skelbimų portalų/Butas Naujamiestyje, Naugarduko gatvėje, Vilniuje

Beje, panašių butų, kai vonia tiesiog pastatoma virtuvėje ar tualetas įrengiamas kambaryje, už širmos, yra tikrai nemažai. Tokiu interjeru išsiskiria ne tik skurdesni butai – kartais tokių interjero sprendimų pasitaiko ir tvarkingai suremontuotuose, nepigiai nuomojamuose butuose.

Butas Jeruzalėje
Butas Jeruzalėje

Bent keliuose rasite pakabintų ar netgi ant sienos ištapytų šventųjų paveikslų, bent kelis auksu ir prašmatniais apmušalais dabintus butus, jeigu pasiseks – ir kokį vaizdingą fototapetą.

Jei ne foto, tai paprasčiausius tapetus – vienus prabangiai blizgančius, kitus itin akį traukiančiais piešiniais. Įdomiausi radiniai – galerijoje.

Juokas juokais, tačiau savitą interjerą susikurti norintis nuomininkas susiduria su didelėmis kliūtimis. Jeigu ne išskirtinis stilius su vonia virtuvėje ar tualetu už širmos, teks priprasti prie „ikėjinio“ interjero, kurį rasite kas antruose namuose.

Kokybiški baldai kelia kainą

„Nuomininkai Lietuvoje labai retai kada turi galimybę pasirinkti, kaip turi būti įrengiamas būstas“, – 15min sakė Ieva Basokė, Domoplius.lt vadovė.

Tačiau, pasak jos, tokia galimybė egzistuoja. „Dažniausiai tai būna būstuose, kurie yra visai nauji ar po remonto ir be baldų. Tuomet suderinus kainas galima kažkiek lemti baldus ar jų spalvas. Kartais bendru susitarimu naujieji nuomininkai patys įrengia kambarį už sutartą kainą ir ta kaina būna išskaičiuojama iš nuomos mokesčio, kai pristatomi baldų pirkimo čekiai“, – kalbėjo ekspertė.

Pasak jos, pasitaiko variantų, kai būstas yra be baldų arba su daliniais baldais, tuomet nuomininkai gali atsivežti savo baldus ir susikurti savo erdves.

„Kokybiški ir prabangūs baldai tikrai gali stipriai kelti kainą. Pavyzdžiui, senamiestyje tikrai geroje vietoje ir unikaliame name gali ir dvigubai, ir kartais daugiau, tačiau tokie butai jau vadinami dažnai apartamentais“, – sakė I.Basokė.

Šalyje yra ir ilgalaikių nuomininkų, kurie būste gyvena ne vieną ir ne kelis, bet net 5 ar 10 metų. Tokie veikiausiai norėtų netgi remontą namie atlikti patys, tačiau bėda, kad dažnai tokios sutartys yra neoficialios.

„O remontus dažnai leidžia atlikti iš savo lėšų, tačiau nemanau, kad tai yra teisingas spendimas – nuomininkams patiems investuoti į kito būstą. Kai yra pasirašomos sutartys, tuomet galima ir aptarti sutartyje, kuri pusė ar abi bendrai, kas kiek laiko investuos į remontus ir t.t. Lietuvoje nuomos sutartys dažniausiai pasirašomos metams, dviems su galimybe prasitęsti“, – aiškino I.Basokė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas