Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stadioną Kaune rekonstruoti žadantys turkai neturi atestatų dirbti su paveldo objektais

46 mln. eurų vertės Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos konkursą laimėjęs Turkijos investuotojas „Kayi Insaat Sanayi ve Ticaret“ neturi atestatų, leidžiančių dirbti su paveldo objektais, rašo „Kauno diena“.
Pristatytas S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos projektas
Pristatytas S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos projektas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Paskelbus konkurso nugalėtoją, Turkijos bendrovė atskleidė, kad Kauno stadioną rekonstruos kartu su lietuviška bendrove „Autokausta keliai“, nors anksčiau dokumentuose jokių subrangovų turkai neminėjo. Pastaroji įmonė turi reikalingus paveldo atestatus, tačiau neoficialiais duomenimis, ji įsipareigojusi atlikti mažiau nei pusę visų darbų.

Turkijos kompanijos atstovas teisininkas Gintaras Černiauskas „Kauno dienai“ tikino, kad bendrovė turi visus reikiamus dokumentus ir galėjo dalyvauti stadiono rekonstrukcijos konkurse: „Jie turi žmones. Šie – reikiamas licencijas, yra sutartys. Mes 100 proc. atitinkame visus kvalifikacinius reikalavimus. Tai yra iš Lietuvos žmonės. Kitu atveju nebūtume atitikę kvalifikacinių reikalavimų, nes savivaldybė griežtai žiūrėjo kiekvieną sąlygą“.

G.Černiauskas dienraščiui neatskleidė, ar konkurso dokumentuose buvo įrašyti sertifikatus turintys „Autokaustos“ ar jos antrinės įmonės darbuotojai, ar juos pasamdė Turkijos kompanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas