Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“: būsto pirkėjai vėl atsigręžė į butus

Praėjusiais metais būsto pirkėjai šalyje vėl atsigręžė į butus. „Swedbank“ suteiktų būsto paskolų butui įsigyti skaičius per 2018 m., palyginus su ankstesniais metais, išaugo 32 proc. Remiantis banko duomenimis, būsto paskolų butams pirkti buvo suteikta du kartus daugiau negu namams įsigyti ar statyti. 
Vilnius
Vilnius / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

„Vilniuje mūsų banko skaičiuojamas būsto įperkamumo rodiklis praėjusių metų pabaigoje priartėjo prie rekordinių aukštumų. Vidutinės naujai suteiktos būsto paskolos suma banke paskutinį metų ketvirtį padidėjo apie 10 proc. – iki maždaug 67 tūkst. eurų, ir pastebimai pralenkė vidutinį būsto kainų augimą“, – pranešime spaudai cituojamas „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato.

Pasak jo, prie išaugusios vidutinės paskolos sumos prisidėjo padidėjęs pirkėjų aktyvumas Vilniuje, kuriame būstas tradiciškai yra brangiausias, ir tai, kad būsto pasiūloje gyventojai ieškojo aukštesnės klasės bei naujesnės statybos būsto.

Kaip rodo „Swedbank“ duomenys, būsto paskolų, suteiktų šalies sostinėje, dalis per pastaruosius metus dar labiau padidėjo. Jei 2017 m. Vilniuje buvo sudaroma 34 proc. visų paskolos sutarčių dėl būsto įsigijimo, tai 2018 m. pabaigoje ši dalis išaugo iki 44 procentų.

Trečdalis (31 proc.) visų būsto paskolų pernai metais buvo suteikta Kaune ir Klaipėdoje, ketvirtadalis (25 proc.) – kituose šalies miestuose ir regionuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas