Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Swedbank“ skolina 40 mln. eurų „Cyber City“ biurų komplekso Vilniuje vystymui

„Swedbank“ Lietuvoje suteikė 40 mln. eurų vertės paskolą bendrovei „Sparta“. Paskola skirta buvusioje „Spartos“ fabriko teritorijoje Vilniaus Naujamiesčio rajone statomam technologijų bendruomenei skirtam „Cyber City“ miesteliui, rašoma banko pranešime žiniasklaidai.
„Cyber City“
„Cyber City“ / „Cloud Architektai“ vizualizacija

„Jau ne vienerius metus stebime, kaip mūsų šalies sostinė Vilnius atsinaujina, keičiasi ir plečiasi. Labai džiugu, kad šie pokyčiai vyksta ne tik miesto centre: naujasis „Cyber City“ biurų miestelis prisidės prie Naujamiesčio rajono atgimimo. Kitas reikšmingas dalykas – naujoji erdvė ketina sutelkti Lietuvos technologijų įmones, ir čia įsikurs bendrovė „Tesonet“, kuri garsina Lietuvos vardą pasaulinėje rinkoje. Šis biurų miestelis jau gali būti vadinamas lietuviškuoju Silicio slėniu, kuris, tikime, padės pamatus ne vienam ateities vienaragiui“, – sako Antanas Sagatauskas, „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas.

Beveik 2 ha ploto teritorijoje Naujamiestyje, apie 35 000 kv. m ploto keturiuose komerciniuose pastatuose yra suplanuoti biurai, komercinės patalpos, bendradarbystės bei rekreacinės erdvės.

Pastatai turės BREEAM EXCELLENT sertifikatą, kuris parodo, jog pastatas atitinka tvarumo reikalavimus. Pastatai taip pat atitiks aukštos energinio naudingumo A+ klasės reikalavimus.

„Džiaugiamės, kad „Swedbank“ patikėjo šiuo projektu, kuris, net neabejojame, ne tik padės Naujamiesčiui tapti vienu moderniausiu skaitmeninių technologijų centru sostinėje, bet ir leis čia įsikūrusioms technologijų įmonėms ir startuoliams jaustis kaip namie. Bendradarbystės ir rekreacinės erdvės užtikrins lengvą apsikeitimą idėjomis bei informacijos sklaidą, kurie yra itin svarbūs naujų projektų paieškai ir įgyvendinimui“, – sako „Sparta“ generalinis direktorius Antanas Poška.

Planuojama, kad naujojo biurų komplekso statybos darbai bus baigti iki 2022 m. antrojo ketvirčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas