Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Lietuvos energijos“ būstinės nuomos konkurso sąlyga – neteisėta

Valstybės valdomos grupės „Lietuvos energija“ naujos centrinės būstinės nuomos konkurso sąlyga turėti patirties statybose yra neteisėta, paskelbė teismas. Tačiau konkursas lieka sustabdytas.
Lietuvos energija
Lietuvos energija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas balandžio 3 dieną patenkino nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ įmonės ieškinį. Anot teismo, kvalifikacijos reikalavimai tiekėjams turi būti susiję su patalpų nuoma ir jų patirtimi būtent šioje srityje.

„Nėra pagrindo teigti, jog eliminavus šį kvalifikacijos reikalavimą bus susilpninta „Lietuvos energijos“ apsauga, nes pirkimu nėra įgyjama jokių statybos, rekonstrukcijos paslaugų, kurias teikiant „Lietuvos energijai“ gali būti svarbi tiekėjo patirtis“, – rašoma teismo nutartyje.

Bendrovė reikalavo, jog konkurso dalyvis per paskutinius 3 metus turi būti įvykdę bent vieną ne mažesnės kaip 7 mln. eurų vertės ne žemesnės kaip A energinio naudingumo klasės administracinio pastato statybos ar rekonstrukcijos sutartį.

„Lietuvos energijos“ atstovas Artūras Ketlerius BNS tvirtino, kad įmonė dar nežino, ar skųs sprendimą. Tai galima padaryti per 14 dienų.

Pernai lapkritį konkursui pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės lieka galioti, kol įsiteisės teismo sprendimas.

„Lietuvos energija“ siekia išsinuomoti 9,5–13,4 tūkst. kv. metrų ploto biurą, statytą ne anksčiau nei 2011 metais. Pageidaujama, kad biuras turėtų ne mažiau kaip 400 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, bent 100 vietų maitinimo įstaigą bei 100 vietų konferencijų salę.

„Lietuvos energijos“ grupė nuomos sutartį planuoja pasirašyti 10 metų su galimybe penktadaliu didinti ar mažinti biuro plotą tame pačiame pastate.

„Hanner“ antrinė įmonė „LT development fund“ nuo 2014 metų valdo 2,3 hektaro ploto iš valstybės nuomojamą sklypą sostinės Algirdo gatvėje. Šiuo metu bendrovė teisme ginčijasi su Nacionaline žemės tarnyba dėl teritorijos nuomos. Vilniaus miesto apylinkės teismas yra uždraudęs tiek nutraukti sklypo nuomos sutartį, tiek jame imtis plėtros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas