Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismuose – palankūs sprendimai Nidos „Agilos“ rekonstrukcijai

Šią savaitę teismai priėmė du Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijai palankius sprendimus. Tačiau statybos dar negali prasidėti, nes techninės priežiūros konkurso procedūros vis dar sustabdytos.
Taip turėtų atrodyti Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ po rekonstrukcijos
Taip turėtų atrodyti Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ po rekonstrukcijos / Neringos savivaldybės nuotr.

Antradienį Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, jog naujas centro rekonstrukcijos konkursas buvo teisėtas.

Atmesdamas Vilniaus statybų bendrovės „Statybų kodas“ skundą teismas nurodė nenustatęs, kad pagal sąlygas tiekėjos nebūtų galėjusios įkainoti darbų ir pateikti pasiūlymų, o jos pačios taip pat neskundė sąlygų neaiškumo.

Teisme „Statybų kodas“ siekia, kad jau įvykęs konkursas būtų nutrauktas. Anot įmonės, konkurse buvo reikalaujama, jog tiekėjai pateiktų pasiūlymus dėl 2016–2017 metais parengto techninio projekto, nors 2019 metų rugsėjį savivaldybė pasirašė sutartį su „A405“ dėl techninio projekto koregavimo. Todėl, anot bendrovės, realiai darbai turės būti atliekami pagal koreguotą techninį projektą.

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, jog Neringos savivaldybė pagrįstai atmetė sostinės bendrovės „Pastatų diagnostika ir statyba“ pasiūlymą centro rekonstrukcijos techninės priežiūros konkurse. Atmesdamas įmonės ieškinį, teismas konstatavo, jog ji nesugebėjo pagrįsti siūlomos kainos taip, kad perkančiajai organizacijai neliktų abejonių dėl galimybės įvykdyti sutartį.

Klaipėdos teismo sprendimą dar galima skųsti per 14 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.

Nuo balandžio „Pastatų diagnostikos ir statybos“ prašymu teismai yra sustabdę konkurso procedūras. Jeigu įmonė neapskųs teismo nutarties, laikinosios apsaugos priemonės bus panaikintos ir pirkimą bus galima tęsti.

Teisme savivaldybė teigė, jog yra įsipareigojusi naujoms centro rangovėms skirti techninės priežiūros vadovą, todėl nebaigus šio konkurso, rekonstrukcijos darbai negali būti atliekami.

Teisme „Pastatų diagnostika ir statyba“ siekia, kad būtų panaikinti savivaldybės sprendimai konkurse, o perkančioji organizacija įpareigota ją įtraukti į pasiūlymų eilę bei pripažinti laimėtoja.

Gegužės pabaigoje savivaldybė skelbė perdavusi „Agilos" teritoriją naujoms rangovėms bendrovėms „Gilesta“ ir „Imstata“, kurios tęs rekonstrukcijos darbus. Su įmonėmis savivaldybė šį sausį pasirašė 6,36 mln. eurų vertės sutartis.

Naują centro rekonstrukcijos konkursą savivaldybė skelbė po to, kai 2019 metų vasarą nutraukė 8,64 mln. eurų vertės sutartį su dabar jau bankrutuojančia bendrove „Active construction management“. Tuomet Neringos meras Darius Jasaitis tikino, kad atliktų darbų sąmatos savivaldybei kelia įtarimų, o rangovas jų pagrįsti nenori.

„Active construction management“ ir „Statybų kodas“ priklauso tam pačiam akcininkui Irmantui Kubiliui.

2019 metų pradžioje „Active construction management“ Nidoje baigė griauti 1969 metais statytą kultūros centro pastatą ir turėjo pradėti statyti naują centrą. Darbus planuota baigti 2021 metais.

Kultūros centro bendrasis plotas sieks 2,8 tūkst. kv. m, jame numatyta 500 vietų salė, parodų erdvė, kavinė, turizmo centras, administracinės patalpos, grimo kambariai, eksploatuojamas stogas, kuriame būtų viešoji erdvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas