Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turto bankas stabdo „Geotermos“ pardavimą

Atsižvelgiant į tai, kad Klaipėdos geoterminės šilumos gamintojos „Geoterma“ Seimo pritarimu įtraukta į antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą, stabdomos bendrovės privatizavimo aukciono procedūros, pranešė Turto bankas.
„Geoterma“
Geoterma / 15min.lt nuotr.

Šių metų sausio 12 dieną Seime vykusiame posėdyje balsų dauguma buvo pritarta Strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių įstatymo Nr. IX-1132 pakeitimo įstatymui.

„Geotermos“ privatizavimo aukcionas turėjo vykti sausio 31 dieną.

Teigiama, kad siekiant geriausiomis sąlygomis parduoti bendrovės „Geoterma“ akcijas, dėl bendro akcijų pardavimo buvo sudaryta Turto banko sutartis su bendrove „Lietuvos energijos gamyba“, valdančia 23,44 proc. įmonės akcijų.

Planuota parduoti „Geotermo“ 100 proc. akcijų paketą už 1 eurą, viešo aukciono laimėtoją įpareigojant grąžinti bendrovės skolą Finansų ministerijai iki rugsėjo 1 dienos. Taip pat užtikrinant, kad įmonėje būtų tęsiami Europos Sąjungos finansuojami projektai inžinerijos mokslinių tyrimų srityje ir ne trumpiau nei penkerius metus po privatizavimo mokslininkams būtų sudarytos sąlygos atlikti tyrimus pagal finansuojamus projektus ir programas geotermijos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi