Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ūkio ministras: siūloma valstybės parama jaunoms šeimoms gali sukelti būsto nuomos kainą

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praėjusiais metais prakalbus apie valstybės paramą šeimoms iki 35 metų, ketinančioms įsigyti pirmą būstą, – 15 proc., bet ne didesnę kaip 87 tūkst. eurų būsto kainos kompensaciją regionuose, ūkio ministras Virginijus Sinkevičius įspėja, kad su šiuo mechanizmu reikia būti labai atsargiems, nes tai galėtų pakelti nuomos kainas, rašo portalas delfi.lt.
Perkūnkiemis ir jo užstatymas
Būstas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jeigu nuo šiandien mes paskelbsime, kad valstybė galbūt kompensuos 100 eurų būsto nuomai, rytoj nuomos kainos pakils 100 eurų. Puikus pavyzdys – darželių politika Vilniaus mieste. Matėme tą kainų kilimą, ir tie pinigai nepasiekė šeimų“, – teigė jis.

Pasak ministro, prieš krizę paskolos dėl kompensavimo mechanizmų buvo dalinamos per laisvai, bet Lietuvos bankas vėliau labai sugriežtino skolinimosi politiką, per griežtai įvertintos šeimų galimybės gauti tą paskolą ir vėliau ją išmokėti.

„Pagrindinė problema jaunoms šeimoms – pradinis įnašas, šeimai tuos pinigus pradiniam įnašui labai sunku sutaupyti, kai jie turi mokėti už nuomą ir neturi atliekamų pinigų,“ – teigė V.Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas