Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Utenoje po beveik 10 metų išdygs naujas daugiabutis

Utenoje projektuojamas naujas daugiabutis Krašuonos gatvėje. Tai bus pirmas daugiabutis gyvenamasis projektas Utenoje po beveik dešimtmečio ir pirmasis A–A+ energinės klasės namas mieste, skelbia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Inreal“.
Utenoje planuojamas daugiabutis
Utenoje planuojamas daugiabutis

Projekto įgyvendintojas Linas Valiauga sako, kad projekto imtis jį skatina šalies nekilnojamojo turto (toliau – NT) rinkos stebėsena bei konsultacijos su mieste dirbančiais brokeriais.

„Pirminis sprendimas buvo „loterinis“ – įsigyti, o po to pagalvoti, ką daryti. Blogiausiu atveju – pasistatysiu sau monumentą“, – teigia verslininkas. „O jei rimtai, yra noras sukurti kitokį projektą, kokio Utenoje dar nebuvo, nes „standartiniai“ pastatai, neturintys jokio išskirtinumo, rinkos nesudomins“, – priduria L.Valiauga.

Projektuojamo A – A+ energinės klasės namo bendras plotas – 1,2 tūkst. kv.m. Jame bus 20-25 dviejų-trijų kambarių butai, kurių kvadratinis metras galėtų kainuoti apie 1,1 tūkst. eurų. Preliminari projekto vertė – 700 tūkst. eurų.

Pasak „Inreal“ NT brokerio Valentino Karvelio, regionus jau pasiekė didmiesčiuose prasidėjusi butų ploto mažėjimo tendencija.

„Racionalus butų vidaus suplanavimas leidžia sumažinti bendrą būstų plotą bei jų kainą. Tie patys du kambariai gal būti suplanuoti ir 45, ir 60 kv. m plote. Mažesnis gali atrodyti erdvesnis ir žmonės jame jausis patogiau, nei antrame, kurio plotas, iš tiesų, didesnis. Viskas priklauso nuo gero suplanavimo“, – teigia V.Karvelis.

Keičiasi ir žmonių suvokimas, koks ir kur gyvenimas yra patogus. „Mažas miestas ar didelis – nesvarbu. Žmonės renkasi infrastruktūrą, o ne gyvenimą kaime su viena karve, dviem kiaulėm ir pulkeliu vištų. Keičiasi gyvenimo būdas, ateina supratimas, kad jei turi namą, tai jam reikia skirti daug laiko prižiūrint sklypo aplinką ir pan. Namas yra daiktas, kuriam tu turi tarnauti ir gyventi jam, o ne sau. Tuo tarpu gyvenant bute, bendra „buitim“ pasirūpina administratorius. Kam tokia filosofija priimtina, tas renkasi butą“, – svarsto L.Valiauga.

Dar viena tendencija, kurią regionai perima iš didmiesčių – butų apdaila. Būsto pirkėjai nebenori tuo užsiimti, tapti saviveikliniais interjero architektais. „Žmonės baigia pavargti nuo tų galvojimų ir meno išraiškų“. Naujame projekte pirmieji galės rinktis – pirkti su pilna ar daline apdaila, o vėliau visi būstai bus įrengiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas