Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už 890 tūkst. eurų parduodamas išskirtinės architektūros pastatas Vilniuje: įvertinkite

Nekilnojamojo turto brokeriai parduoda sostinės centre, šalia Lukiškių aikštės, Juozo Tumo-Vaižganto gatvėje esantį 1913 metais pastatytą namą. Trijų aukštų namas pasižymi tapybišku angliškų kotedžų stiliumi. Pastatas parduodamas už 890 tūkst. eurų.
Namas „Montvilos kolonijoje“
Namas „Montvilos kolonijoje“ / „Baltic Sotheby’s International Realty“ nuotr.

Pastato plotas yra daugiau nei 350 kv. metrų. Objekto pardavimo procesą valdantis „Baltic Sotheby’s International Realty“ pardavimo ekspertas Robertas Karalius teigia, jog dabartinis pastato savininkas neturi konkrečios koncepcijos, ką su šiuo NT daryti, todėl taip ir nesiėmė restauravimo darbų.

„Būtų ne pats išmintingiausias pasirinkimas nieko su šiuo pastatu nedaryti, tad buvo nuspręsta jį parduoti. Galbūt kitas šeimininkas turės aiškią viziją, kaip jį panaudoti, ir visiškai restauruos, taip papuošdamas sparčiai besitvarkančią centrinę Vilniaus miesto dalį“, – pranešime spaudai cituojamas R.Karalius.

„Baltic Sotheby’s International Realty“ nuotr./Namas „Montvilos kolonijoje“
„Baltic Sotheby’s International Realty“ nuotr./Namas „Montvilos kolonijoje“

Namo istorija

Parduodamas namas – vadinamosios „Montvilos kolonijos“ dalis, kuri yra tik vienas iš penkių tokio pobūdžio projektų Vilniuje. 1896–1913 m. finansininkas J.Montvila inicijavo dar keturių tokių kolonijų statybas savo turimuose sklypuose gražiose Vilniaus apylinkėse. Jas buvo galima vadinti naujomis urbanistinio miesto modelio dalimis.

„Montvilos kolonijoje“ esančių namų fasadas individualizuotas, bet dera tarpusavyje. Asimetriškumo ir žaismingumo suteikia įvairaus dydžio ir formų langai bei durų angos, balkonai išdėstyti nevienodais atstumais, skirtingame aukštyje. Meniniu požiūriu ši kolonija yra išraiškingiausia, nes architektai sėmėsi idėjų iš angliškų kotedžų.

Parduodamo namo statybų darbams vadovavo du garsūs architektai. Vokietis Augustas Kleinas, kurio darbų sąraše yra ir šalia Vilniaus rotušės esantis pastatas, šiuo metu žinomas viešbučio „Radisson Blu Royal Astorija“ pavadinimu. Ir lietuvių lenkų inžinierius ir architektas Vaclovas Michnevičius, suprojektavęs Lietuvoje ir Baltarusijoje kelias dešimtis bažnyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas