Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VDU aukcionų metu surinktos lėšos bus investuojamos į infrastruktūros gerinimą

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) įvyko vieši aukcionai dėl jo nuosavybės teise valdyto perteklinio nekilnojamojo turto – keturiolikos nenaudojamų objektų. Už turtą gautos lėšos bus investuojamos į universiteto infrastruktūros gerinimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
A.Gustaičio g. 6, Kaunas
A.Gustaičio g. 6, Kaunas / KTU nuotr.

Aukcionuose, kurie vyko lapkričio 27 – gruodžio 4 dienomis, universitetas pardavinėjo nekilnojamąjį turtą Kauno mieste ir rajone, Palangoje, Molėtų rajone, Kazlų Rūdoje ir Šilutėje. Parduoti pastatai, kurių patalpos nepritaikytos mokslo ir studijų veiklai, reikalauja kapitalinio remonto, kurio dėl didelių sąnaudų universitetas be papildomo finansavimo nepajėgus atlikti. Sutaupant lėšų, kurios reikalingos tokių pastatų priežiūrai, jas bus galima skirti laboratorijų atnaujinimui. Iš viso VDU pardavė pastatų už 6 mln. eurų, visi jie parduoti viršijant nustatytą pradinę objekto kainą.

KTU nuotr./A.Gustaičio g. 6, Kaunas
KTU nuotr./A.Gustaičio g. 6, Kaunas

Aukcionai vyko su LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos leidimu, įvertinus pastatų būklę ir būtinybę modernizuoti infrastruktūrą pagal naujausius standartus.

Pardavus nekilnojamąjį turtą ir gautas lėšas investavus į likusių pastatų infrastruktūrą, sukuriama didesnė pridėtinė vertė – gerinamos mokslo, studijų ir studentų bendrabučių sąlygos, mažinamos administracinės ir eksploatacinės išlaidos. Modernizuojama infrastruktūra bus orientuota į ilgaamžiškumą, švietimo reikmes ir pritaikomumą neįgaliesiems.

KTU nuotr./A.Gustaičio g. 6, Kaunas
KTU nuotr./A.Gustaičio g. 6, Kaunas

Pardavus VDU priklaususius pastatus, esančius Taikos pr. 123 ir Laisvės al. 53, numatoma investuoti į VDU bendrabučio Kaune (Vytauto pr. 71) rekonstrukciją. Tuo tarpu lėšos, gautos pardavus VDU Žemės ūkio akademijos (anksčiau ASU) buvusius pastatus, bus investuojamos į Kauno r. Akademijos miestelyje esančio pastato (Studentų g. 9), naudojamo moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai, rekonstrukciją ir į studentų bendrabučio (Studentų g. 7, Akademija, Kauno r.) kapitalinį remontą bei įrengimą.

Šiuo metu vyksta pakartotiniai nekilnojamojo turto aukcionai Kaune ir Kėdainių rajone. Registracija – gruodžio 16-17 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas