Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilkaviškyje ketinama per metus rekonstruoti autobusų stotį

Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybai priėmus teigiamą sprendimą pradedamos naujosios autobusų stoties statybos. Nuo penktadienio, senoji autobusų stotis uždaroma, jos veikla perkeliama į laikinąją autobusų stotį, įsikūrusią visai šalia senosios - Vytauto ir Kapų gatvių sankirtoje.
Naujos Vilkaviškio autobusų stoties projektas
Naujos Vilkaviškio autobusų stoties projektas / „Kautros“ nuotr.

„Manau keleiviai nepatirs nepatogumų, laikinoji stotis bus čia pat. Išvykimo aikštelės išsidėstys laikinai uždarytoje Kapų gatvės dalyje, kurioje bus vykdomas tik autobusų eismas“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

„Kautros“ nuotr./Vilkaviškio laikinosios autobusų stoties schema
„Kautros“ nuotr./Vilkaviškio laikinosios autobusų stoties schema

Planuojama, kad pradėjus darbus, naujoji autobusų stotis turėtų būti pastatyta per metus laiko. Rekonstruotame autobusų stoties pastate įsikurs ne tik autobusų stoties administracija, kasos, laukimo salė, siuntų terminalas, bet ir tualetas, mamos ir vaiko kambarys, pagalbinės patalpos, kepyklėlė, nuomojami plotai kitoms paslaugoms.

Koreguojant stoties projektą buvo atsižvelgta ir į Vilkaviškio miesto yventojų išsakytas pastabas – nei stoties teritorijoje, nei šalia jos nebus autobusų remonto dirbtuvių bei plovyklos.

„Vystydami šį projektą atnaujinsime ne tik stoties pastatą. Stotyje bus galima užkąsti, išgerti kavos, praleisti laisvalaikį. Manau, kad naujoji stotis galėtų tapti vienu iš miesto traukos centrų“, – minėjo vežėjų atstovas.

Projektą naujajai Vilkaviškio autobusų stočiai kūrė architektas Gintaras Balčytis, projektavęs ir naująją Kauno autobusų stotį.

Dabartinė Vilkaviškio autobusų stotis pastatyta dar 1975 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas