Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Vilniaus duona“ investuoja 1,4 mln. eurų į Panevėžio kepyklos modernizavimą

Bendrovė „Vilniaus duona“ investuoja 1,4 mln. eurų į Panevėžyje įsikūrusios kepyklos modernizavimą. Pasak įmonės atstovų, daugiausia dėmesio bus skiriama pastato vidaus ir išorės atnaujinimui bei sprendimams, gerinantiems darbo vietos kokybę. Apie tai skelbiama išplatintame pranešime žiniasklaidai.
„Vilniaus duonos“ kepykla Panevėžyje
„Vilniaus duonos“ kepykla Panevėžyje / „Vilniaus duonos“ nuotr.

„Panevėžyje esanti kepykla modernizuojama po bene 12 metų, todėl siekiant didinti našumą, vystyti plėtrą ir patenkinti kintančius duonos vartotojų poreikius, atnaujinimo darbai yra vertinami kaip svarbus bendrovės strateginis žingsnis, – teigia „Vilniaus duona“ komercijos direktorius Artūras Kokoškinas. – Be to, siekiame dar labiau gerinti darbo sąlygas, todėl dalis atnaujinimo darbų orientuoti būtent į darbuotojus.“

„Vilniaus duonos“ nuotr./„Vilniaus duonos“ kepykla Panevėžyje
„Vilniaus duonos“ nuotr./„Vilniaus duonos“ kepykla Panevėžyje

Vykdant jau ketvirtąjį modernizacijos etapą Panevėžio kepykloje bus įrengtas 121 kv. m žaliavų priestatas su stogine. Siekiant išspręsti sandėlių trūkumo problemą, plotas padidės daugiau nei dvigubai. Taip pat modernizavus kepyklos vėdinimo sistemas ir įrengus šaldymo sistemas šiltajam metų periodui, 1,5 karto didės kepyklos ventiliacijos sistemos našumas. Šie patobulinimai pagerins šiluminės aplinkos darbo vietose būklę, stabilizuos duonos tešlos ruošimo technologinius procesus ir pagerins iškeptos duonos aušinimą prieš pakuojant.

Kepykloje bus atliekamas fasadų remontas ir atnaujinimas, langų keitimas, arkų šiltinimas, miltų sandėlio sienų uždengimas daugiasluoksnėmis medžiagomis. Šie pokyčiai padės ne tik pagerinti darbo sąlygas, bet ir sumažinti šildymo kaštus, taupyti energijos išteklius.

Taip pat bus atliekami ir kiti modernizacijos darbai, pagerinantys kasdienius procesus, pastato būklę ir saugumą: įrengti nauji lietvamzdžiai su šildymo kabeliais ir pastato išorinių sienų apsauga nuo kritulių, nauji automatizuoti įvažiavimo į teritoriją vartai, atnaujinti evakuaciniai laiptai, atitinkantys naujausius gaisrinės saugos reikalavimus, atnaujinta dalis požeminių kanalizacijos vamzdynų, keičiamas vidaus karšto vandens vamzdynas, įrengiamas inžinerinės sistemos valdymo automatizavimas. Visus darbus numatoma baigti iki kitų metų antrojo pusmečio.

Ankstesniuose modernizacijos e

„Vilniaus duonos“ nuotr./„Vilniaus duonos“ kepykla Panevėžyje
„Vilniaus duonos“ nuotr./„Vilniaus duonos“ kepykla Panevėžyje

tapuose buvo perplanuotos vidaus patalpos, atnaujintos visos inžinerinės komunikacijos, demontuotos senos ir instaliuotos naujos technologinės linijos, pastatytas naujas ekspedijavimo sandėlis, atlikta daug kitų remonto darbų.

Nuo 1965 m. veikiančios Panevėžio kepyklos gamybos apimtis – 50–60 t produkcijos per dieną. Šiuo metu Panevėžyje kepama prekės ženklų „Agota“, „Urtė“, „Goja“ ir „Autentiškų“ duonos šeimų produkcija. Tiek Panevėžyje, tiek Vilniuje kepama „Sostinės“, „Sumuštinių“ ir „Lietuvaitė“ prekės ženklų produkcija. Kepykloje dirba 174 žmonės.

„Vilniaus duona“ kepykla veikia nuo 1882 metų ir yra pati seniausia kepykla šalyje. Šiuo metu bendrovėje „Vilniaus duona“ dirba 406 darbuotojai, Lietuvoje veikia dvi bendrovei priklausančios kepyklos. 2018-aisiais bendrovės apyvarta siekė 34,8 mln. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos