Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje vietoje buvusios „Žalgirio“ bazės – svečių namai turtingiesiems

Buvusios Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ poilsio bazės teritorijoje sostinės Žolyno gatvėje planuojami poilsio namai, į kuriuos ketinama investuoti 6-7 mln. eurų.
Vilniuje vietoje buvusios „Žalgirio“ bazės – svečių namai
Vilniuje vietoje buvusios „Žalgirio“ bazės – svečių namai / Bendrovės nuotr.

„Bus poilsio namai – rezidencijos nuomai prabangesniam segmentui, pavyzdžiui, ambasadų darbuotojams. Šiandien Vilniuje tokio segmento (rezidencijų – BNS) yra trūkumas, o ši vieta atitinka visus prabangaus segmento kriterijus. Tos aplinkybės, kurios susidėliojo, ir paskatino imtis tokio projekto“, – BNS sakė teritorijos bendraturtis Tomas Šalkauskas.

Pasak jo, teritorijos plėtrai jau buvo parengtas projektas ir gautas statybos leidimas, tačiau nuspręsta statyti kelis mažesnius, o ne vieną didelį pastatą.

„Viską darome pagal regioninio parko rekomendacijas. Pasižiūrėjus į tai, kas dabar stovi, tai tas pastatas neatitinka Pavilnių regioninio parko nuostatų. Jau yra išimtas statybos leidimas, keliems tūkstančiams kvadratinių metrų, tiems, kurie prieš mus neįvykdė to kotedžų projekto. Mes mažiname intensyvumą ir užstatymo plotą“, – aiškino T.Šalkauskas.

Bendrovės nuotr./Vilniuje vietoje buvusios „Žalgirio“ bazės – svečių namai
Bendrovės nuotr./Vilniuje vietoje buvusios „Žalgirio“ bazės – svečių namai

Jo teigimu, svečių namų statybas ketinama pradėti 2019 metų pabaigoje arba 2020 metų pradžioje ir baigti per metus.

Panašiai kalbėjo ir kiek anksčiau BNS kalbintas projekto vadovas architektas Mindaugas Žvinys. Pasak jo, ankstesnis teritorijos savininkas jau buvo gavęs leidimą rekonstruoti buvusios bazės statinius į vieną didelį poilsio pastatą, tačiau nuspręsta projektą pakeisti.

„Buvo statybos leidimas didžiuliam poilsio pastatui, jo rekonstrukcijai, o dabar jis mažinamas ir bus šeši poilsio pastatai. Tiek su parkais, tiek su saugomom teritorijom buvo šnekėta, diskutuota, todėl mažinamas tūris ir intensyvumas dvigubai, tūris skaidomas į šešis atskirus pastatėlius, kas būdinga tos teritorijos užstatymo tipui“, – sakė M.Žvinys.

Bendrovės nuotr./Vilniuje vietoje buvusios „Žalgirio“ bazės – svečių namai
Bendrovės nuotr./Vilniuje vietoje buvusios „Žalgirio“ bazės – svečių namai

Teritorija su statiniais 2017 metais 7 fiziniams asmenims bei bendrovei „Dantų gydytojas“ už beveik 1,26 mln. eurų pardavė žlugusio banko „Snoras“, kuriam turtas buvo įkeistas už beveik 2,9 mln. eurų dydžio paskolą su verslininku Vadimu Kastujevu sietai bendrovei „Uniprekai“, administratorius. Jie iki šiol valdo teritoriją ir statinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas