Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius už 32,2 mln. eurų statys 5 naujas mokyklas

Sostinės savivaldybė per artimiausius kelerius metus žada statyti 5 naujas mokyklas ar jų priestatus Vilniuje. Apie 3 tūkst. naujų vietų moksleiviams atsiras Pilaitėje, Verkiuose, Pašilaičiuose, Pavilnyje ir Žirmūnuose.
Balsių mokyklos vizualizacija
Balsių mokyklos vizualizacija / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

„Per pastaruosius ketverius metus mokinių skaičius išaugo beveik 4 tūkstančiais: jei 2014 metais Vilniuje mokėsi apie 66 tūkst. moksleivių, tai šįmet rugsėjo 1-ąją į mokyklas atėjo jau daugiau kaip 70 tūkst. mokinių“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pirmoji sostinėje duris turėtų atverti nauja šiuolaikiška pradinė mokykla Balsiuose. Parengus techninį projektą, kitų metų vasarą prasidės statybos darbai.

„Tai bus dviejų korpusų pastatas, kuriuos tarpusavyje sujungs įstiklinta galerija, vitrinos tarnaus kaip natūralios šviesos šaltiniai koridoriams. Abu korpusai turės vidinius kiemus. Naująją mokyklą jau 2019 metų rudenį galės lankyti apie 600 mokinių“, – praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Balsių mokyklos vizualizacija
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Balsių mokyklos vizualizacija

Iki 2019-ųjų pabaigos nauja progimnazija (11 tūkst. kv. m dydžio) turėtų atsirasti ir Pašilaičiuose.

„Ji bus statoma greta dabartinės Gabijos gimnazijos, kurioje moksleiviams nebeteks mokytis dviem pamainomis, kaip iki šiol. Naujame Gabijos gimnazijos priestate mokysis apie 950 mokinių“, – informuoja savivaldybė.

Dar viena mokykla, kaip rašoma pranešime, bus statoma sparčiausiai sostinėje augančiame rajone – Pilaitėje. Pastačius ją, seniūnijoje veiks dvi progimnazijos ir viena gimnazija. Naujoje Pilaitės mokykloje turėtų mokytis daugiau kaip 700 mokinių.

„Savivaldybė jau pradėjo būsimos mokyklos projektavimą, kuris truks iki kitų metų rudens, o statybas planuojama pradėti 2019 metų pradžioje. Šiame rajone planuojama statyti ir du naujus darželius“, – rašoma pranešime.

Prie Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos Žirmūnuose planuojamas naujas priestatas, kuriame galės mokytis dar apie 300 mokinių.

Priestate bus įrengtos 4 klasės, sporto salė su pagalbinėmis patalpomis, biblioteka, skaitykla, choreografijos klasė.

„Dviejų aukštų, daugiau kaip 1500 kv. m ploto priestatas apjungs du esamus korpusus. Priestate bus įrengtos 4 klasės, sporto salė su pagalbinėmis patalpomis, biblioteka, skaitykla, choreografijos klasė. Dar šiemet ketinama baigti rengti techninį projektą, o iki 2019 metų pavasario pastatyti priestatą“, – tikina savivaldybė.

Pavilnyje, šalia „Vilnies“ mokyklos turėtų iškilti naujas dviejų aukštų (1664 kv. m) priestatas, kuriame mokysis apie 300 mokinių. Priestate planuojama įrengti 10 klasių, informatikos kabinetas, 190 kv. m multifunkcė aktų salė su scena, kuri galės būti naudojama ir kaip valgykla.

„Antrajame aukšte bus sukurta poilsio erdvė pertraukoms. Parengus projektą, kitų metų pavasarį ketinama pradėti ir statybos darbus. Tikimasi, kad moksleiviai naują mokyklą lankys jau 2019 metais“, – rašo savivaldybė.

Naujų mokyklų statyboms, savivaldybės skaičiavimais, prireiks 32,2 mln. eurų.

Per pastaruosius beveik tris dešimtmečius Vilniuje iškilo viena nauja mokykla (Balsiuose).

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Naujos mokyklos
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Naujos mokyklos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento