Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VTEK tirs 11-os nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos narių elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl vienuolikos Vilniaus miesto nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos (NKPVT) narių elgesio. Apie tai rašoma tarnybos žiniasklaidai išplatintame pranešime.
VTEK posėdis dėl Petro Gražulio
VTEK / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bus aiškinamasi, ar Giedrė Filipavičienė, Linas Girlevičius, Rimas Grigas, Augis Gučas, Viltė Janušauskaitė, Gražina Kirdeikienė, Irena Kliobavičiūtė, Jakovas Mendelevičius, Aušrelė Racevičienė, Irena Sakalauskaitė ir Robertas Zilinskas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. Taip pat VTEK aiškinsis, ar I.Kliobavičiūtė nepažeidė šio teisės akto reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti tiek, kiek tai gali būti susiję su jos darbovietės UAB „Senojo miesto architektai“ suinteresuotumu 2017 m. birželį Vilniaus miesto NKPVT posėdyje priimtais sprendimais dėl Vilniaus Šv. Jokūbo ligoninės pastatų komplekso vertingųjų savybių tikslinimo.

Tyrimai pradėti gauto pranešimo pagrindu. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

Trečiadienį vykusiame Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžio metu paaiškėjo, kad beveik visi tarybų, kurios priima sprendimus dėl objektų pripažinimo kultūros vertybėmis, nariai nepateikė interesų deklaracijų arba nenurodė dirbantys kitose organizacijose.

Be to, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) teigimu, vertinimo tarybų nariai nežino, kaip tiksliai nusišalinti nuo klausimo svarstymo, objektai pripažįstami kultūros vertybėmis paskubomis ir dažnai už savininko akių. Komisijos posėdyje padaryta išvada, kad asmenys vertinantys kultūros paveldo vertybes, nesupranta savo pareigų ir atsakomybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai