Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nekilnojamojo turto vertei didinti – medžių inventorizacija

Turto bankas, siekdamas padidinti valstybės parduodamų objektų vertę, nuo šiol atliks medžių sklypuose vertinimus ir inventorizaciją. Taip siekiama potencialiems investuotojams atskleisti daugiau informacijos apie galimybes vystyti objektus, taip pat užtikrinti ir visuomenės interesą, rašoma Turto banko pranešime spaudai.
Rukainiu sklypas su statiniais
Medžiai / Turto banko nuotr.
Temos: 2 Medis Turto bankas

Pirmosios medžių inventorizacijos atliktos Vilniuje, Pasakų gatvėje parduodame objekte ir sklype Kalnėnuose, Rūkainių gatvėje, kurio pradinė kaina aukcione siekia 15 mln. eurų.

„Akylesnis vilniečiai jau galėjo pastebėti paženklintus medžius Turto banko valdomuose sklypuose. Skubame nuraminti gyventojus, šie medžiai nėra pažymėti kirtimui – priešingai – tai sužymėti ir inventorizuoti želdiniai“, – sako Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Pasak G.Gurauskaitės, inventorizuojant medžius siekiama dvigubos naudos – investuotojams iš anksto atskleisti galimybes, kad jie įsivertintų vietos augmeniją, o gyventojams taip pat suteikti tam tikro užtikrintumo, kad greta jų esantys augalai yra žinomi, pažymėti.

Medžių inventorizaciją Turto bankas jau kurį laiką atlieka vykdydamas modernizacijos projektus – t.y. rekonstruojant pastatus įvertinami sklype esantys želdiniai, medžiai. Modernizuojant pastatus, pagal galimybes, šalia jų taip pat gausinama ir augmenija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas