Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nestandartiniame „Ergolain“ biure nerasite vienodų kėdžių ir vadovo kabineto

Šiais metais į naują biurą Vilniuje persikėlusi baldų ekspertų „Ergolain“ komanda džiaugiasi atnaujintomis ir jų poreikiams pritaikytomis erdvėmis. K29 verslo centre esančiame biure buvo ieškota tvarių sprendimų, kurie padėtų atspindėti komandos vertybes. Biuro interjeras tapo bendru įmonės dizainerių ir „TOOTA“ architekčių kūriniu. Kartu teko atrasti sprendimus, kuriančius atvirą, patogią bei estetišką aplinką darbuotojams, derinant skirtingus baldus, – čia taip pat įkurta ir produkcijos ekspozicija, todėl nepavyks rasti vienodų kėdžių ir stalų.
Naujas ,,Ergolain'' biuras K29 verslo centre
Naujas ,,Ergolain'' biuras K29 verslo centre / Norbert Tukaj nuotr.

„Biuras – tai ne tik patogi kėdė prisėsti ar stalas kompiuteriui pasidėti, tai vieta, kur gali bendrauti, keistis idėjomis su kolegomis“, – apie šiuolaikinio biuro tendencijas kalbėjo Londone įsikūrusios dizaino įmonės „Pearson Lloyd“ dizaineriai Luke Pearson ir Tom Lloyd, atvykę į naujo „Ergolain“ biuro atidarymo šventę.

Biuro ir HORECA sektoriaus baldų tendencijas Lietuvoje diktuojanti „Ergolain“ įmonė panašiu principu siekė sukurti ir savo biuro aplinką. Pirmasis sprendimas vos pamačius erdvę buvo aiškus – atverti ją, taip ne tik įleidžiant daugiau šviesos, bet ir puoselėjant bendruomeniškumo jausmą.

„Ergolain“ įmonės dizainerių komanda, žinodama įmonės poreikius rūpinosi biuro įrengimu bendradarbiaudama su interjero ir architektūros studijos „TOOTA“ komanda.

Naujajame įmonės biure įtvirtintos ir šiuolaikinės vadybos taisyklės – atsisakyta priimamojo baldo. Taip pat biure nerasite ir įprasto vadovo kabineto, visos įmonės komandos darbo vietos įrengtos bendroje erdvėje. Tiesa, ankstesnė patirtis parodė, kad labai svarbu pasirūpinti ir erdvėmis privatiems pokalbiams ar susitikimams. Tam įrengta daugiau posėdžių salių bei mažesnių, stiklo pertvaromis atskirtų susitikimo kambarių. Bendroje erdvėje įrengta akustinė būdelė, kuriose patogu kalbėtis telefonu ar dalyvauti vaizdo pokalbiuose. Šias „Talk talk“ akustines būdeles įmonė gamina Šiaulių rajone įsikūrusioje „Ergolain“ baldų gamykloje.

Akustinių būdelių ,,Talk Talk'' vizualizacija
Akustinių būdelių ,,Talk Talk'' vizualizacija

Kuriant biuro interjerą, svarbu ne tik estetika, bet ir bet ir funkcionalumas. Pavyzdžiui, tinkamą garso akustiką užtikrinančių sprendimų šiame biure yra ne vienas. Bendrojoje darbo erdvėje sieną puošia akustinės panelės, kurios ne tik dera prie interjero, bet ir užtikrina garso izoliaciją. Posėdžių salę puošia akustinis paveikslas, čia taip pat naudojami pastatomi akustiniai skydai.

Norbert Tukaj nuotr./Akusinių sprendimų įvairovė Ergolain biure
Norbert Tukaj nuotr./Akusinių sprendimų įvairovė Ergolain biure

Tvarūs sprendimai

,,Ergolain‘‘ dizaineriai kartu su „TOOTA“ komanda turėjo pasirūpinti ne tik funkcionalumu, estetika, bet ir tvariais sprendimais. Kaip pasakoja architektė Justė Žibūdienė, teko atrasti sprendimus, kurie padėtų į bendrą interjerą integruoti čia jau anksčiau įrengtas metalo ir stiklo sienų pertvaras.

„Prieš tai buvęs biuras buvo suskaidytas į mažesnes erdves, tad norėjosi sukurti kuo daugiau erdvės ir aukščio įspūdžio. Daug teko investuoti į čia buvusius juodus metalo profilius – tai vertingas architektūrinis elementas, tačiau agresyvus. Tad pirmiausiai norėjosi išvengti šio agresyvumo. Tuo tikslu buvo pakeista metalinių konstrukcijų spalva ir suformuoti apvalių formų tūriai, kurie ir tapo šio biuro ašimi“, – pasakoja architektė ir priduria, kad taip profilius pavyko integruoti į bendrą interjerą ir išvengti ilgai yrančių bei aplinką teršiančių metalo atliekų.

Vis dėlto tvarumo idėjos apima ne tik pasirinktus interjero sprendimus, bet ir orientuojasi į žmogaus sveikatą pasitelkiant ergonomiką. Pavyzdžiui, įmonė įrengė biure cirkadinį apšvietimą, kuris prisitaiko prie paros laiko ir žmogaus bioritmų.

Norbert Tukaj nuotr./Cirkadinis apšvietimas Ergolain biuro konferencijų salėje
Norbert Tukaj nuotr./Cirkadinis apšvietimas Ergolain biuro konferencijų salėje

Komandos kūrinys

Visi biuro įrengimo sprendimai bei baldai yra demonstraciniai, juos gali įsigyti ir klientai. Bendra biuro erdvė, atliekanti ir poilsio zonos funkciją, sukurta taip, kad lengvai galėtų įgauti naują įvaizdį, keičiant baldų ekspoziciją.

Sukurti vientisumą padeda ir interjere vyraujančios pilkos ir terakotos spalvų derinys, pasikartojantis ir baldų dizaine. Minimalistinė spalvų paletė leidžia ne tik atsiskleisti baldų ekspozicijai, bet ir atspindi bendrovės vertybes – interjero ašimi tampa komanda ir jos kūriniai. „Mūsų tikslas buvo sukurti erdvę, kuri būtų konceptuali, minimalistinė ir paliktų vietos progresyvios komandos idėjoms – leistų jiems patiems atnaujinti ekspoziciją“, – sako „Toota“ architektė J.Žibūdienė.

Norbert Tukaj nuotr./Ergolain biuras
Norbert Tukaj nuotr./Ergolain biuras

Virtuvę ir bendradarbystės zoną skiria stiklinė pertvara, kuri gali būti atveriama plačiai – taip sukuriamas didesnės erdvės pojūtis. Masyvus ąžuolinis virtuvės stalas tapo darbuotojų traukos centru, aplink kurį vyksta biuro neformalus gyvenimas – bendri darbuotojų pusryčiai, pietūs, pokalbiai ir gimsta neįtikėtinos kūrybinės mintys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas