Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nusipirko namą internetu už 24 tūkst. eurų: aprodė jo vidų

Neseniai 15min aprašė, kad Lietuvoje gyvenamuosius namus galima įsigyti keliais mygtuko paspaudimais – per elektroninės prekybos platformą „Pigu.lt“. Tokių galimybių yra ir užsienyje. Vienas „TikTok“ vartotojas papasakojo apie savo pirkinį per „Amazon“.
Namo vidus
Namo vidus / Ekrano nuotr.
Temos: 1 Namas

23 metų Jeffery Bryantas atskleidė, kad jam namas internetu kainavo 24 tūkst. eurų, rašo britų leidinys „Metro“.

„Ką tik nusipirkau namą „Amazon“, – pranešė „TikTok“ kūrėjas dabar jau virusiniu tapusiame vaizdo įraše.

Laikraščiui „New York Post“ vyras prisipažino, kad įsigyti namą per šią svetainę motyvavo kita socialinių tinklų žvaigždė, „YouTube“ kanele „išpakavęs“ savo namus, įsigytus per „Amazon“.

J.Bryanto įsigytame nedideliame namelyje yra dušas, tualetas, virtuvėlė, svetainė ir miegamasis.

Nors jį reikia prijungti prie elektros ir vandentiekio tinklų, pačią plieninę konstrukciją galima pastatyti vos per kelias valandas, o paskui įrengti pagal savininko pageidavimus.

„Nuostabus ir nebrangus“, – taip gyvenamąjį namą „Amazon" įvertino pirkėjas, vardu Cristian Soto, o kitas pirkėjas, vardu Nasser, pridūrė: „Patinka! Tai nebrangu ir tinka man ir mano šuniui! Labai rekomenduoju“.

Leidinys „Metro“ pažymi, kad jau kurį laiką populiarėja vadinamieji maži namai, kurie pastaruoju metu tapo alternatyva didėjančioms nuomos kainoms ir milžiniškiems pradiniams įnašams, įsigyjant būstą su paskola.

Tačiau maži nameliai ne visada tokie pigūs, kaip atrodo, kaip teigė viena pora, kuri atsisakė nuomos ir įsigijo kiek per 83 tūkst. eurų kainuojantį būstą ant ratų.

„Į šią kainą neįskaičiuota, kiek mokame už žemės, kurioje stovime, nuomą, komunalines paslaugas ir namo priežiūrą. Daiktai lūžta ir juos reikia taisyti, tenka leisti pinigus“, – pažymėjo pora.

J.Bryantas šį namelį sumanė nuomoti per „AirBnB“ arba priimti jame pagyventi tuos, kuriems gresia atsidurti gatvėje.

Tokia galimybė – ir Lietuvoje

15min skelbė, kad šiemet įkurta MB „Namvita“, užsiimanti modulinių namų ir pirčių gamyba, siekdama įtvirtinti rinkoje naują prekių ženklą, Lietuvoje ėmėsi netradicinių metodų – gyvenamuosius namus pasiūlė įsigyti keliais mygtuko paspaudimais – per elektroninės prekybos platformą „Pigu.lt“.

Šioje platformoje minėta mažoji bendrija siūlo keletą variantų: nuo 12,4 tūkst. eurų kainuojančio nedidelio sodo namelio iki 26,7 tūkst. eurų atsieisiančio norvegiško stiliaus gyvenamojo namo, kurio plotas – 37 kv. m.

Būstus internete įsigyti neseniai pasiūlė ir NT projektų ir vietokūros kompanija „Citus“. Anot bendrovės, naujausias bendrovės sprendimas yra orientuotas į klientus, norinčius savarankiškai priimti sprendimą: jis leidžia atlikti visus pasirinkto būsto preliminaraus sandorio veiksmus tiesiog internete ir sutaupyti laiko, reikalingo susitikimams su pardavėjais bei apžiūroms.

Visgi NT ekspertas pastebėjo, kad galimybė pirkti būstą internetu yra daugiau rinkodarinis – namo pirkimo procese yra per daug kintamųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas