Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 09

„Ober-Haus“: šiemet būsto paklausa išliks vangi

Bendrovė „Ober-Haus“ prognozuoja, kad šiemet Kaune butų pasiūla bus rekordinė, Vilniuje pastatytų butų skaičius turėtų augti, o Klaipėdoje – šiek tiek sumažės. Tuo metu būsto paklausa išliks vangi, teigia įmonės Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kalbant apie pasiūlą, paklausą, kas yra iš ties nemalonu, kad iki kovido, iki 2020 metų turėjome pakankamai gerą balansą – nuperka daugiau, tai pastatoma daugiau, nuperka dar daugiau, tai dar daugiau pastatoma, tas balansas buvo išlaikomas, bet atėjo pandemija ir atsirado atvirkštinė situacija – viską išpirkome, o statėme mažai“, – ketvirtadienį Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos nekilnojamojo turto (NT) rinkos konferencijoje „Core“ sakė R.Reginis.

„Dabar turime dar kitą situaciją ir šių metų realizacijos rezultatas yra tikrai prastas, kitų metų rezultatą „paišome“ konservatyviai – pirmas pusmetis bus taip pat vangus, kaip ir praėjusių metų antrą pusmetį, o šiek tiek gal geresnė situacija gali būti gal antrąjį pusmetį. Šiemet paklausa išliks pakankamai vangi, o tuo tarpu pastatyti reikės, vystomi projektai turės būti pastatyti“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas