Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangoje pradedamos „Marriott“ viešbučio statybos

Penktadienį Palangoje bus pradedami viešbučio „Marriott“ statybos darbai. Šia žinia su bendruomene pirmas pasidalino kurorto meras Šarūnas Vaitkus.
„Marriott“ viešbutis
„Marriott“ viešbutis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Š.Vaitkus, pirmuoju darbų etapu bus įrengiami pastato pamatai, atliekami kiti darbai. Pirmasis etapas turėtų būti baigiamas iki šių metų pabaigos. Kaip pasidalino Š.Vaitkus, „Marriott“ statysiančios bendrovės „Vastint Lithuania“ generalinis direktorius Kęstutis Vedeckis prognozavo, kad statybos darbai būtų baigti 2023 m.

15min yra rašę, kad „Marriott“ atsiras vietoje Palangos „Jūratės“ baseino. Planuota, kad darbai prasidės dar 2018-aisiais. Tada skelbta, kad viešbutis bus atvertas 2020-aisiais.

Tačiau planai įstrigo.

Viešbučio ir sveikatingumo kompleksą „Vastint Lithuania“ šioje teritorijoje Palangoje planavo statyti nuo 2007 metų, tačiau teisėsaugininkams nusprendus ginti viešąjį interesą, tuomet 34,75 mln. eurų vertės projektas įstrigo teismuose. Plėtros planai atnaujinti 2013 metais po bendrovei palankių teismų sprendimų.

Olandijos kompanija „Inter Ikea“, valdanti „Vastint Lithuania“, kartu su „Marriott International“ plėtoja prekės ženklo „Moxy“ viešbučius Europoje.

Lietuvoje tai būtų trečias „Marriott“ tinklo viešbutis. Vilniuje buvusio „Žalgirio“ stadiono vietoje atvertas 20 mln. eurų vertės viešbutis „Courtyard by Marriott“. Pernai Kaune duris atvėrė „Marriott“ tinklo viešbutis „Moxy“. Skelbta, kad į 5,7 tūkst. kv. metrų ploto viešbutį buvo investuota apie 14 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas