Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulinis „vau“ efektas ir laikui nepavaldūs sprendimai vonios kambaryje

Pasaulinį „vau“ efektą sukėlusi italų ir šveicarų kūryba nulėmė ne tik apvalesnių vonios kambario santechnikos formų gimimą, bet ir praplėtė visuomenės suvokimą apie vonios erdvę.
Kūrėjams nutarus, kad tai, kas yra rinkoje pernelyg šalta, griežta ir techniška, gimė apvalesnių, kur kas labiau motiniškų formų kolekcija vonios kambario santechnikai.
Kūrėjams nutarus, kad tai, kas yra rinkoje pernelyg šalta, griežta ir techniška, gimė apvalesnių, kur kas labiau motiniškų formų kolekcija vonios kambario santechnikai. / „Laufen“ nuotr.

„Pasitelkus dizainą ir su vandeniu susijusios erdvės įrangą, vonios kambarys virsta vieta, praplečiančia vaizduotę“, – sako Nerijus Bakšys, gamintojo „Laufen“ atstovas Baltijos šalyse.

Su juo ir prisimename aplinkybes, kai sutelkus jėgas dviem garsiems prekiniams ženklams pasaulį išvydo „Ilbagnoalessi“ kolekcija, paskutinį dvidešimtmetį turėjusi lemiamos įtakos vonios kambario aplinkos raidai ir visuomenės simpatijoms.

 „Laufen“ nuotr./ „Laufen“ – šiandien jau daugiau nei šimtmetį veikianti kompanija, ilgus metus atidavusi vonios keramikos tobulinimui.
„Laufen“ nuotr./ „Laufen“ – šiandien jau daugiau nei šimtmetį veikianti kompanija, ilgus metus atidavusi vonios keramikos tobulinimui.

N.Bakštys prasitaria: toli gražu ne kiekvienai vonios kambario kolekcijai lemta sulaukti tokio jubiliejaus!

Kodėl dizaino mylėtojai iki šiol apie ją atsiliepia kaip apie novatorišką, ikonišką ir laikui nepavaldžią vonios gaminių klasiką?

Užčiuopė tai, ko rinkoje dar nebuvo

Šios sėkmės istorijos gal ir nebūtų, jei ne žingeidusis italų dizaino studijos „Alessi“ vadovas Alberto Alessi. Prisiskaitęs psichanalitinių veikalų, jis savo studijos kūrėjus paskatino pažvelgti į dizainą būtent per šią prizmę.

„Laufen“ nuotr./Šveicarų vonios įrangos gamintoja „Laufen“ suvienijusi jėgas su garsiais dizaineriais geba suderinti autentišką vonios kambario dizainą ir funkcionalumą
„Laufen“ nuotr./Šveicarų vonios įrangos gamintoja „Laufen“ suvienijusi jėgas su garsiais dizaineriais geba suderinti autentišką vonios kambario dizainą ir funkcionalumą

Taigi prieš kurdami naująją kolekciją studijos, iki tol daugiausiai garsėjusiais projektais virtuvės kambariui, kūrėjai nutarė, kad tai, kas yra rinkoje pernelyg šalta, griežta ir techniška, todėl naujausias jų ir „Laufen“ projektas pasiūlė apvalesnių, kur kas labiau motiniškų formų madą vonios kambario santechnikai.

Taigi, pasitelkus dizainą ir santechnikos įrangą, vonios kambarys virto vieta, praplečiančia vaizduotę.

„Laufen“ nuotr./Kūrėjams nutarus, kad tai, kas yra rinkoje pernelyg šalta, griežta ir techniška, gimė apvalesnių, kur kas labiau motiniškų formų kolekcija vonios kambario santechnikai
„Laufen“ nuotr./Kūrėjams nutarus, kad tai, kas yra rinkoje pernelyg šalta, griežta ir techniška, gimė apvalesnių, kur kas labiau motiniškų formų kolekcija vonios kambario santechnikai

Jėgas kūrybai suvieniję šveicarai ir italai bendra kolekcija įrodė, kad į vonios kambario scenarijų sutelpa kur kas daugiau nei vien tik kūno priežiūra: ši vieta suteikia mums simbolių, leidžiančių tarpininkauti vidiniam konfliktui tarp tam tikrų emocinių kodų, primenančių mažiau vertinamus mūsų „Aš“ aspektus.

Apvalų jubiliejų mininčioje kolekcijoje kalbama apie norą regresuoti ir poreikį augti, motinišką, tėvišką ir vaikišką kodus, erotinį kūniškumą, kurio centre yra kūno apmąstymas ir demonstravimas. Akivaizdu, kad minėtas scenarijus įgauna daug skirtingų prasmių lygių kiekvienam, patenkančiam į vonios kambario erdvę.

„Vieta, kurioje pradedame ir pabaigiame dieną, daugeliui mūsų dar tarnauja ir kaip saugumo ar ramybės užuovėja po sunkios dienos, norint pabūti vienumoje su savimi ir tenkint fiziologinius poreikius“, – santechnikos kūrėjų viziją priminė N. Bakšys.

Genialumo kodas slypėjo novatoriškoje medžiagoje

„Ilbagnoalessi“ kolekcijos vonios kambariui evoliucija sutampa ir su svarbia technologine medžiagų pažanga.

Nuolat atliekami keramikos tyrimai šveicarų vonios įrangos gamintojams „Laufen“ leido suformuluoti itin tvirtą ir lanksčią medžiagą, kuri taip pat ir labai plona, suteikianti galimybę kurti drąsias formas, kurios prieš 20 metų nebūtų net įsivaizduojamos.

Novatoriškoji Saphirkeramik – ypatingo našumo medžiaga šiuo atveju tampa jungtimi tarp praeities ir ateities. Taip gimė galimybė sukurti praustuvus, pasižyminčius plačiomis, minkštomis ir skystomis formomis, kurie atrodo lyg nesvarūs.

Eksperimentuodamas su šia ypatinga keramine medžiaga, architektas ir interjero dizaineris Stefano Giovannoni sukūrė skirtingų dydžių ir apvalių formų praustuvus, iš naujo interpretuodamas ikoninį „Tuna“ praustuvą, kurio ilga, organiška forma paryškinta naudojant naują lengvą ir ploną profilį.

„Laufen“ nuotr./„Ilbagnoalessi“ santechnika dengiama papildomos glazūros sluoksniu, kuris palengvima keramikos valymą, prailgina naudojimo laiką, suteikia blizgumo ir pasižymi antimikrobiniu poveikiu
„Laufen“ nuotr./„Ilbagnoalessi“ santechnika dengiama papildomos glazūros sluoksniu, kuris palengvima keramikos valymą, prailgina naudojimo laiką, suteikia blizgumo ir pasižymi antimikrobiniu poveikiu

Svarbi nauja kolekcijos savybė apima naujus apdailos ir spalvų variantus visiems keramikos gaminiams, įskaitant tualetą ir bidė. Prie šiuolaikiškesnio gaminio įvaizdžio prisideda ir matinės glazūros spalvos – baltos, juodos ir kavos.

Jos stilingai atsiskleidžia ant solidžių „Ilbagnoalessi“ voniai pritaikytų baldų, pagamintų iš aukščiausios kokybės medžiagų: dažytų plokščių, natūralaus medžio faneruotės ar dirbtinio marmuro. Viskas priklausys nuo naujakurių norų, nes apdailos derinių variantų yra daugybė.

Itin populiarus, inovatyvus ir daugelio jau pamėgti spėtas sprendimas yra prausimosi zoną įrėminanti metalo konstrukcija su veidrodžiu ir akcentiniais LED šviestuvais, sujungtais į apšvietimo valdymo sistemą, leidžiančią nuotoliniu pulteliu keisti šviesos šilumą, kryptį, intensyvumą ir tokiu būdu kurti įvairius apšvietimo scenarijus.

Vonios sprendimai pasižymi ilgalaikėmis investicijomis

Kasmet „Ilbagnoalessi“ kolekcijos pardavimus stebintis ir analizuojantis N.Bakšys sako, kad jie stabilūs, su kartkartėmis kilstelėjančia kreive.

Šią kolekciją, anot „Laufen“ atstovo Baltijos šalims, renkasi žmonės, kurie į vonios įrengimą žiūri kaip į investiciją: į fizinę bei dvasinę. Taip pat pat tai laiko komfortu, gerove. Be to, nesivaiko trumpalaikių madų, o vertina tai, kas nesensta, išlieka patvaru ir aktualu ilgus metus.

Būstą renovuojantys ar pirmą kartą jį įsirenginėjantys, anot pašnekovo, linkę pagalvoti, kad artimiausią dešimtmetį santechnikos sprendimų namuose nekeis. Taigi renkasi juos atsakingai, o į santechniką žvelgia kaip į ilgalaikę investiciją, kuri ne tik įkvepia, bet ir atspindi unikalią naudotojo asmenybę.

„Laufen“ nuotr./„Ilbagnoalessi“ kolekcijos gaminiai
„Laufen“ nuotr./„Ilbagnoalessi“ kolekcijos gaminiai

Per pastaruosius dvidešimt metų lemiamos įtakos vonios kambario raidai turėjusi „Ilbagnoalessi“ kolekcija sukurta laikantis aukščiausių kokybės standartų bei gaminiams suteikiant individualų stilių. Dalis santechnikos kūrinių gali būti laikomi šedevrais, nes yra pelnę ir tarptautinių dizaino apdovanojimų.

Be jokios abejonės, tai yra išskirtinis projektas, susilaukęs nepaprastos visuomenės sėkmės ir paskatinęs laikui bėgant jį pratęsti keturiais skirtingais leidimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas