Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pašilaičiuose iškils nauji daugiabučiai: investuos 20 mln. eurų

„EIKA“ grupei priklausanti įmonė UAB ,,EIKA Development“ pradeda naujo gyvenamųjų daugiabučių projekto ,,Medeinos namai“ statybas ir pardavimus, rašoma „EIKA“ pranešime spaudai.
„Medeinos namai“
„Medeinos namai“ / Bendrovės nuotr.

Medeinos g. 30 esančiame, beveik 8,4 tūkst. kv. metro ploto, sklype per du etapus planuojama pastatyti 5 namų korpusus su 138 butais ir 11 komercinių patalpų. Į projektą įmonė investuos 20 mln. eurų.

Pirmajame projekto etape bus pastatyti du A++ energinės klasės penkiaaukščiai namų korpusai. Juose iš viso suprojektuoti 79 butai ir 11 komercinių patalpų. Klientai šiame etape galės rinktis iš 1-3 kambarių, 29-69 kv. metrų ploto butų, o verslai – 27-51 kv. metrų ploto patalpų. Vidutinė buto kaina čia sieks 2950 Eur/kv. m. I etapo statybų pabaiga numatoma 2026 metų I ketvirtį, o visą projektą pabaigti planuojama 2027 m. II ketvirtį.

Bendrovės nuotr./„Medeinos namai“
Bendrovės nuotr./„Medeinos namai“

„Šio projekto išskirtinumai neabejotinai yra vieta ir architektūriniai sprendimai. Sklypas, kuriame statome projektą, galima sakyti, yra pačiame Pašilaičių mikrorajono centre. Be to siūlomas įsigyti būstas turėtų atkreipti šeimų dėmesį, nes daugiau nei pusė siūlomų įsigyti butų yra 3 kambarių“, – teigia „EIKA Development“ plėtros skyriaus direktorius Tomas Žiaugra.

Statomame projekte numatyti 5 aukštų namai su liftais, antžeminė ir požeminė automobilių aikštelės, dviračių saugyklos. Vidiniame kieme – vaikų žaidimų aikštelės, suaugusiems pritaikytos sporto ir laisvalaikio zonos, projekto teritorija bus stebima vaizdo kameromis. Visgi, be visų šių privalumų, projektas Pašilaičiuose labiausiai išsiskirs savo architektūriniais sprendiniais, kuriuos kūrė „Fragement“ ir „Nytt“ architektų studijos.

Pagrindinis jų siekis buvo išsaugoti esminę teritorijos vertybę – želdinius ir kuo natūraliau įterpti naujus pastatų tūrius tarp brandžių medžių. „Siekiame, kad greta „Tautų vienybės“ parko esanti teritorija turi būti ne pakeista iš aplinkos išsiskiriančiu svetimkūniu, o tik švelniai papildyta nauju užstatymu. Pasirinkta taškinių tūrių koncepcija papildo jau susiformavusį gamtinį karkasą, natūralių tonų spalviniai sprendimai taip pat dera prie žalių, žemiškų parko atspalvių.

Projekto pirmame aukšte bus formuojamos komercinės patalpos, apsuptos bendruomenei prieinamomis erdvėmis, o vidinis kiemas – uždaras, skirtas tik gyventojams.“, – pasakoja projekto architektas Povilas Čepaitis.

Kaip teigia T.Žiaugra, kai kurie projekto architektūriniai sprendiniai labiau atitinka vidutinę ar net prestižinę būsto klasę. ,,Pašilaičiai, kaip rajonas priklausytų ekonominės klasės būsto segmentui, tačiau išskirtinis sklypas ir jo aplinka neleido čia statyti niekuo neišsiskiriančių namų, kuriuos dažniausiai ir matome ekonominių projektų vietose. Tai lėmė, kad nusprendėme klientams pasiūlyti išskirtinius, iki šiol Pašilaičiuose dar nematytus, projekto architektūrinius sprendinius, kurių pagrindinis akcentas – namai šlaitiniais stogais bei viršutinių aukštų butai, kurių lubos siekia net 5 metrus. Tikimės, kad klientai matys šiuos dalykus, kaip privalumą ir išskirtinumą.“

„Medeinos namai“ – lietuvių mitologijos ir supančios natūralios gamtos įkvėptas gyvenamųjų namų projektas Pašilaičiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas