Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasipiktino, kad audrai suniokojus populiarų barą, Nidos paplūdimys nusagstytas vinimis: savivaldybė prašo laiko

Naktį iš pirmadienio į antradienį Nidoje praūžusi audra nuniokojo populiarų barą paplūdimyje. Skaitytojas Romanas, išvydęs apokaliptinius vaizdus, pasipiktino, kad niokojamas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas Neringos kampelis. Tačiau Neringos savivaldybė suskubo raminti – prašo duoti laiko susitvarkyti.
Naktį iš pirmadienio į antradienį Nidoje praūžusi audra nuniokojo populiarų barą paplūdimyje.
Naktį iš pirmadienio į antradienį Nidoje praūžusi audra nuniokojo populiarų barą paplūdimyje. / Baro „Kupolas“ nuotr.
Temos: 2 UNESCO Nida

„Ne paslaptis, kad UNESCO saugomo Neringos gamtos kampelio paplūdimyje Nidoje yra įsikūręs baras, negailestingai niokojantis gamtą.

Savo iš pagaliukų pastatytą „Nif Nifo“ trijų paršelių tipo namelį nuvertė eilinė stipresnė liūtis – taip ir turėjo būti ir tai buvo žinoma statant, tačiau verslas negailestingai ima pinigus, tačiau po savęs ir savo pelno sąskaita susitvarkyti nenori“, – svarstė Romanas.

Jo teigimu, šiuo metu Nidos paplūdimys jau pusę savaitės nusėtas nuolaužomis, iš smėlio kyšo vinys, negalima vaikščioti ir paleisti palakstyti vaikų.

Baro „Kupolas“ nuotr./Naktį iš pirmadienio į antradienį Nidoje praūžusi audra nuniokojo populiarų barą paplūdimyje.
Baro „Kupolas“ nuotr./Naktį iš pirmadienio į antradienį Nidoje praūžusi audra nuniokojo populiarų barą paplūdimyje.

„Po audrų jūra visuomet išmeta ir senesnių šiukšlių“

Tačiau Neringos savivaldybės administracijos atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė 15min teigė, kad, vos nurimus audringiems orams, t.y. trečiadienį ryte, baro „Kupolas“ atstovai ėmėsi tvarkyti teritoriją bei organizavo talką, kad darbai vyktų sparčiau ir efektyviau.

Apie tai, kad organizuojama talka rašė ir 15min, žinomi žmonės kvietė prie jos prisidėti socialiniuose tinkluose.

„Didesnį dėmesį pajūrio tvarkymui tenka skirti ne tik jiems, bet ir biudžetinės įstaigos „Paslaugos Neringai“ atstovams, nes po audrų jūra visuomet išmeta daug šiukšlių, net ir tai, ką galbūt nuplovė per žiemos audras ar išmetė kaimynai, laivai. Tvarkymosi procesas dar vyksta, jūra vis išmeta įvairių nuolaužų“, – komentavo S.Vaišvilaitė.

Džiaugiasi, kad išvengta aukų

15min atsiųstame komentare raštu „Kupolo“ atstovai teigia, kad šiuo metu nuostolių neskaičiuoja, o yra susitelkę į operatyvų aplinkos tvarkymą ir džiaugiasi, jog niekas, išskyrus materialinį turtą, nenukentėjo.

Anot komentaro, apie artėjančią audrą jiems buvo žinoma ir dvi dienas intensyviai jai buvo ruoštasi.

„Visos kilnojamos paplūdimio konstrukcijos buvo perkeltos ir maksimaliai atitrauktos nuo kranto, tačiau su stichija nepakovosi. Žmonės dirbo visą naktį ir tęs darbus, kol visos audros pasekmės bus likviduotos“, – tikinta komentare.

Neramūs orai nedavė ramiai miegoti ir palangiškiams bei šio kurorto svečiams. Kaip sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus, tiek mieste, tiek paplūdimiuose siautęs vėjas ir nesiliaujantis lietus paliko nemažai darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas