Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patikrinimas remontuojamame name Kaune demaskavo: vienbutis priklauso dešimčiai žmonių

Paaiškėjus naujoms aplinkybėms, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) atliks pakartotiną patikrinimą Perkūno alėjoje, Kaune remontuojamame name. Patikrinimo tikslas – įvertinti atliekamų statybos darbų teisėtumą, rašoma VTPSI pranešime spaudai.
Statybos
Statybos / 123rf.com nuotr.

Minėtame sklype esančiame name yra atliekamas kapitalinis remontas. Dėl vykstančių remonto darbų Statybos inspekcija ne kartą gavo pranešimų apie galimus pažeidimus, tačiau atliktų patikrinimų metu statybos pažeidimų nebuvo nustatyta.

Gavus naujų pranešimų ir įvertinus statytojo veiksmus, kilo papildomų įtarimų dėl statybos darbų teisėtumo. VĮ „Registrų centras“ duomenimis žemės sklype Perkūno alėjoje esantis pastatas – vieno buto gyvenamasis namas, kuris šiuo metu priklauso 10 fizinių asmenų. Statybos techninio reglamento STR „Statinių klasifikavimas“ 6 punkte nurodyta, kad gyvenamosios paskirties (vieno buto) pastatai – skirti gyventi vienai šeimai.

Pagal savininkų skaičių darytina išvada, kad pastatas gali būti naudojamas ne pagal paskirtį t. y. kaip daugiabutis gyvenamasis namas ir juo naudosis ne viena šeima. Juo labiau, kad nekilnojamojo turto pardavimų portaluose vis dar pardavinėjamos minėto namo patalpos, kaip namo dalys. Tad tikėtina, kad savininkų gali būti ir daugiau.

Įvertinus visas aplinkybes, VTPSI ne tik artimiausiu metu atliks patikrinimą, bet taip pat pakartotinai kreipsis į Kauno miesto savivaldybės administraciją, dėl pastato naudojimo priežiūros, bei atliktų ir priimtų sprendimų, pastato naudojimo atitikties teisės aktų reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas