Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Perspėjimas ieškantiems būsto nuomai: Vilniuje jis brango, o artėjant rudeniui kainos dar labiau „kandžiosis“

Vilniuje nuomos kainos nuo metų pradžios yra paaugusios apie 20 proc., Kaune – apie 13 proc., teigiama išplatintame pranešime.
Būsto nuoma
Būsto nuoma / 123RF.com nuotr.

Vidutinė išnuomoto buto kaina Vilniuje liepos mėnesį buvo 600 eurų. Lyginant su birželio mėnesiu, kaina pakilo apie 9 proc. Nuo metų pradžios kaina paaugo apie 20 proc.

Kaune vidutinė nuomos kaina reikšmingai nekito. Liepos mėnesį vidutinė išnuomoto buto kaina siekė 450 eurų. Nuo metų pradžios nuomos kaina Kaune paaugo apie 13 proc.

Jau trečią mėnesį, tiek Vilniuje, tiek Kaune stebime po truputį augančią nuomojamų butų pasiūlą. Tačiau Vilniuje nuomos pasiūla vis dar yra apie 13 proc. mažesnė nei buvo metų pradžioje.

Nuomos metinis pajamingumas Vilniuje liepos mėnesį augo, dėl pakilusių nuomos kainų ir siekė 5.3 proc. Kaune nuomos pajamingumas reikšmingai nekito ir buvo apie 6 proc.

„Mūsų vertinimu, nuomos kainos yra sugrįžusios į normalų lygį, vertinant jų pajamingumą, ir artėjant rudeniui kuomet nuomos rinka suaktyvėja, galima tikėtis ir tolesnio kainų padidėjimo bei pasiūlos sumažėjimo“, – sako bendrovės „Mano numai“, valdančios prekės ženklą „Numai“, vadovas Aurimas Čiagus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas